Централната банка на Русия отправи призив към руснаците да побързат

...
Централната банка на Русия отправи призив към руснаците да побързат
Коментари Харесай

Дават зор на руснаците да си връщат кредитите

Централната банка на Русия насочи апел към руснаците да побързат да си покрият вноските по заемите, а не да чакат до края на насилствената почивка, въведена от президента Владимир Путин. Призивът е оповестен на формалния уебсайт на банката.

„ Банката на Русия изхожда от обстоятелството, че отговорностите по финансови транзакции, чийто краен период е в неработни дни, би трябвало да бъдат изпълнени от длъжниците в границите на периода, очакван в контракта “, споделят банкерите.

Регулаторът предлага финансовите институции от своя страна да дават услуги най-вече в електронен тип, а в случай че това не е допустимо, в офиси, само че със наложителното съблюдаване на ограниченията за битка с ковид.

Президентът Владимир Путин подписа закон за кредитна почивка за жители, самостоятелни бизнесмени, както и за дребния и междинния бизнес. През този интервал не могат да бъдат начислявани неустойки, не би трябвало да се предявяват искове за предварително осъществяване на отговорностите, не би трябвало да се постановат наказания за предмета на залог или ипотека, или да се насочат претенции към поръчители.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР