Централната банка на Руанда проучва възможността за разработване и издаване

...
Централната банка на Руанда проучва възможността за разработване и издаване
Коментари Харесай

Руанда обмисля разработването на собствена дигитална валута

Централната банка на Руанда изследва опцията за създаване и издаване на лична цифрова валута. От банката се оглеждат за разработчици, наети от други централни банки да работят по тематиката, като Royal Bank of Canada, De Nederlandsche Bank и Monetary Authority of Singapore, сочи отчет на Bloomberg.

Генералният шеф по финансовата непоклатимост Масозера Увасе сподели, че проблемите свързани с конвертирането на валутата на страната във виртуална форма са съществена тематика на диалог. "Все още има опасения по какъв начин тъкмо човек ще обърне цялата валута в цифрова, по какъв начин ще се популяризира това и какъв брой бързо могат да се обработват тези трансакции”, споделя Увасе.

Докладът идва три месеца, откакто централната банка на страната предизвести за измами с криптовалути. Регулаторът назова няколко известни схеми, практикувани в Руанда, давайки препоръки на вложителите за по-ефективна отбрана от измамници.

"Вероятното стартиране на национална виртуална валута опира до опциите на самата технология ", продължи Увасе. „ Изникват провокации. Ако технологията се изключи, по какъв начин човек се оправя с сходен проблем? Ще се присъединим, когато сме подготвени “, заключи Увасе.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР