Централната банка на Англия остави разходите за заеми непроменени на

...
Централната банка на Англия остави разходите за заеми непроменени на
Коментари Харесай

Централната банка на Англия остави лихвите без промяна

Централната банка на Англия остави разноските за заеми непроменени на фона на засилващия се риск от напускането на Англия без договорка, съобщи CNBC. По-малко от 100 дни, преди страната да напусне Европейски Съюз, деветчленният комитет по парична политика на Банката на Англия, управителен от гуверньора Марк Карни, единомислещо гласоподава да държи лихвите на равнище от 0,75%.

От британската централна банка намалиха прогнозата си за икономическия напредък на страната за 2019 година и 2020 година до 1,3% и през двете години, по отношение на надлежно 1,5% до 1,6%, предстоящи по-рано. Прогнозите са създадени с презумпцията, че Англия ще напусне Европейски Съюз без договорка, която да смекчи раздялата.

Решението идва в миг на възходяща неустановеност към изискванията за излизане на Англия от Европейски Съюз. Новоизбраният министър-председател Борис Джонсън, който предходната седмица публично влезе в Даунинг Стрийт, се ангажира да извади страната от Съюза до 31 октомври, даже и без съглашение.

Банката на Англия съобщи, че позицията на държавното управление за Брексит провокира "забележимо обезценяване на обменния курс на стерлингите ", като паундът се движи до близо тригодишно дъно по отношение на кошницата с съществени валути.

Валутата се търгува с намаляване от 0,4% до 1,2107 $, малко след решението на централната банка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР