Централната банка на Англия остава лихвите без промяна, решавайки да

...
Централната банка на Англия остава лихвите без промяна, решавайки да
Коментари Харесай

Паундът поевтинява след решението на Централната банка на Англия

Централната банка на Англия остава лихвите без смяна, решавайки да не поправя цената на заемите в петата най-голяма стопанска система в света преди предварителните избори, написа Profit.bg.

35 дни преди британците да се насочат към урните, Комисията по парична политика на Централната банка на Англия гласоподава в интерес на това главната рента да остане на равнище от 0.75%.

Седем от членовете на комисията гласоподаваха в интерес на запазването на сегашното равнище, до момента в който други двама изненадаха финансовите пазари, като поддържаха на намаляване на лихвите.

Британският паунд поевтинява с близо 0.2% след решението, до 1.2828 по отношение на $.

На английската политическа сцена се трансформираха доста неща, откогато комисията за последно гласоподава лихвите да останат без смяна в средата на септември.

Премиерът Борис Джонсън не съумя да прокара в последния миг през Народното събрание договорката си за овакантяване на Европейски Съюз, което накара водача на Консервативната паpтия да изиска пролонгация за брекзит и да свика предварителни избори на 12 декември.

От Европейски Съюз се съгласиха да изместят крайния период за брекзит за края на януари, като е допустимо Англия да излезе и по-рано, в случай че локалният парламент ратифицира договорката.

Икономисти считат, че Централната банка на Англия ще намали лихвите през идната година, предвид на забавящия се растеж на стопанската система и несигурността към брекзит.

Според пазарите вероятността за намаляване на лихвата с четвърт процентен пункт през 2020 година е към 55%, съгласно CME.

Проточилата се комерсиална война сред Съединени американски щати и Китай, като и забавянето на растежа на международната стопанска система, накараха Федералния запас на Съединени американски щати и Европейската централна банка (ЕЦБ) да смъкват лихвите в последните месеци.

Централната банка на Англия обаче към този момент се въздържа да направи същото.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР