Централната банка на Англия глоби американската Citigroup с 43,9 милиона

...
Централната банка на Англия глоби американската Citigroup с 43,9 милиона
Коментари Харесай

Английската централна банка удари Citigroup с най-голямата глоба, налагана до момента

Централната банка на Англия санкции американската Citigroup с 43,9 милиона английски лири (56,3 милиона долара), заявявайки, че английските интервенции на американската банкова група не са съумели да обезпечат точна регулаторна отчетност сред 2014 и 2018 година, съобщи Ройтерс.

Налагайки най-голямата санкция досега, органът за банков контрол на британската централна банка уточни, че "рамката на Citigroup за регулаторно отчитане не е проектирана, внедрена или не работи дейно ". Задължително е банките да регистрират необятен набор от данни, тъй че регулаторите да могат да ревизират дали финансовите институции не поемат прекомерно огромен риск или дали държат прекомерно малко капитал като буфер против пазарните шокове. „ Докато Citi оставаше в остатък във връзка с ликвидността и финансовите си условия от самото начало, нейните проблеми с регулацията продължиха за дълъг интервал от време и бяха съществено и необятно публикувани “, показва английският орган за пруденциално контролиране.

„ Американската банка не съумя да обезпечи точни данни за доходността и не съумя да извърши стандартите за ръководство и надзор на регулаторното отчитане, които чакаме от редовно значима банка като Citigroup “, съобщи заместник-управителят на Централната банка на Англия и изпълнителен шеф на английският орган за пруденциално контролиране Сам Уудс.

От Citigroup осведомиха, че и преди са се сблъсквали с регулаторни проблеми и че ще разрешат този въпрос при първа допустима опция. „ Citi следи строго за осъществяването на условията за регулаторно отчитане и е отделила забележителен запас за Обединеното кралство в това отношение “, се споделя в известие на банката. Американският заемодател добави, че ще си сътрудничи през целия развой с английския орган за пруденциално контролиране, който пък от своя страна уточни, че санкцията може да доближи до 62,7 милиона $, в случай че Citi не позволи въпроса предварително.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР