Централен защитник на Левски Холмар Ейолфсон се оказа една от

...
Централен защитник на Левски Холмар Ейолфсон се оказа една от
Коментари Харесай

Ейолфсон: Ако се справя добре, имам възможност да играя на Мондиала

Централен бранител на Левски Холмар Ейолфсон се оказа една от находките в селекцията на отбора през миналото лято. Исландецът бързо си завоюва място в центъра на защитата на „ сините “ и си пасна по превъзходен метод с Давид Яблонски. Два дни преди столичното дерби с ЦСКА, Ейолфсон даде особено изявление за Спортно шоу Гонг по Дарик радио, като приказва за всички по-интересни тематики към себе си и показа упоритостите си да играе на Мондиала в Русия през 2018 година.

„ Името ми се произнася Холмар Ейолфсон, само че както се вижда, на фланелката ми написа Холмар, което е по-лесно. За мен няма значение дали ще произнасят цялото ми име, или просто Холмар “, стартира бранителят по отношение на по-специфичната си фамилия.

На 21 октомври Левски ще премери сили с ЦСКА в столичното дерби на 13-ия кръг. Самият исландец не скри, че в „ синия “ лагер чакат с огромно предпочитание тази среща:

„ Разбира се, виждам с неспокойствие към дербито. Очаквам го с неспокойствие “, сподели Холмар и добави: „ Няма напрежение, всичко е обикновено. Тренираме, както постоянно “.

Холмар е в България към този момент повече от месец. Помолен да се показа и да разкрие освен това от себе си за публиката, той изясни с усмивка: „ Добре. Моето име е Холмар Ейолфсон. Идвам от Исландия и съм професионален футболист от съвсем 10 години. Играл съм в много страни. Видял съм много неща, в този момент съм тук, подготвен да дам най-хубавото от себе си да се боря за Левски “.

„ Моите усещания от страната бяха в действителност много положителни. Наистина ми хареса градът. Има доста живот в него. Наистина ни харесва и на мен, и жена ми. Все още пребивавам в хотел, очаквам за апартамент. Когато това се случи, мисля, че аз и фамилията ми ще се усещаме още по-добре “.

Преди да дебаркира на стадион „ Георги Аспарухов “, Ейолфсон бе част от състава на Макаби Хайфа, а в кариерата си е играл още за Уест Хем, Розенборг, а също по този начин има мачове и за националния на Исландия.

„ Мисля, че Левски и Мкаби Хайфа са на едно равнище. Горе-долу същата обстановка. Макаби Хайфа е огромен тим в Израел, не бяха печелили купата от няколко години, както е и тук и се надявам, че можем да обърнем нещата в този момент “, направи паралел Ейолфсон.

„ Говорейки за напрежението, имаше напрежение в предходните ми отбори. Например в Розенбог - спечелихме купа и купа. През първата година влязохме в групите на Лига Европа, само че през втората не успяхме и макар че спечелихме купата и купата, сезонът бе цялостен неуспех. Това, което виждам към този момент в Левски, нашият тим и другите отбори в България, ние сме доста проведени и дисциплинирани. Всеки знае своята роля и това доста, доста значимо, в случай че желаеме да успеем “.

„ Определено се усещам добре в тима. Момчетата са страхотни. Бе елементарно да вляза в съблекалнята и всичко стартира, както би трябвало “.

За смесицата от доста националности и за това кой език се води формален в съблекалнята на Левски, Холмар показа: „ Всички езици са публични в Левски (смее се). Някои от играчите знаят италиански – оказваме помощ си, всички си оказваме помощ “.

„ Определено имам упоритости за националния на Исландия. Бил съм в и към тима доста пъти. Лично ги познавам всичките. Наистина, в случай че тук се оправим добре, имам действителна опция да ида в Русия идващото лято “, разкри за фантазиите си Ейолфсон.

„ Това е композиция от мисленето, настройката, работим крепко и в никакъв случай не се предаваме. Отборният дух, всички са положителни другари. С повече от половината тим сме играли може би във всички гарнитури и се познаваме от напълно дребни “, изясни Холмар своето виждане за триумфите на Исландия във футбола в последните години.

За стряскащия за някои хора климат в Исландия, Ейолфсон показа с усмивка: „ Както споделих, ние имаме зима и малко по-малко зима в Исландия. Очевидно се привиква като имаш топли облекла и в случай че живееш в Исландия, явно няма да вървиш толкоз да гледаш забележителности, ще си стоиш в къщи повече “.

„ Това е в действителност смешно да чуя, че се приказва, че на север хората са по-сурови. Ние сме доста другарски и топли хора. Когато става дума за спорт и съревнование, вършим всичко допустимо да спечелим “.

Обожателките, само че има дете и другарка:

Ейолфсон минава за един от най-атрактивните за фенките играчи в редиците на „ сините “. За огромно отчаяние на всички почитателки на синеокия исландец той има сериозна другарка и съвсем двегодишна дъщеричка.

„ Прекрасен е фамилният живот. Дъщеря ми ще стане на две годинки на 15 декември. Те бяха тук единствено за седмица и ще дойдат за непрекъснато на 30 октомври “, разкри бранителят.

„ Липсват ми тежко ми е без тях (бел. ред. семейството). Виждаш единствено през обществените мрежи по какъв начин пораства щерка ти, учи нови неща и ти не си там да видиш. Определено е неприятно. Понякога обаче, би трябвало да призная е хубаво просто да се прибереш и да си вдигнеш краката “.

За прословутия исландски ефирен коментатор, който стана шлагер по време на Евро 2016, Холмар сподели: „ Той е изключение. Когато го слушаш, че това идва от сърцето му. Това не е спектакъл, това в действителност му идва от вътрешната страна. Не е по този начин, когато разяснява Ливърпул против Уест Бромич Албиън. Той просто е прочувствено обвързван с Исландия “.

„ Яблонски подвигна доста високо летвата. Надявам се, че и моят ред ще пристигна скоро. За малко щях да вкарам на Берое, да “.

„ Да, може би методът ни на игра, откогато аз съм тук, виждам по какъв начин желаеме да играем го видях още в първия мач против Лудгорец. Наистина сме дисциплинирани и проведени и до момента в който мрежата ти е суха, има огромен късмет да спечелиш мача “, продължи Ейолфсон.

Откакто Холмар Ейолфсон зае титулярно място в сърцето на отбраната Левски няма позволен гол.

„ Просто влязох и паснах в един доста проведен отбор. Това сработи и има положителни футболисти към ме. Понякога във футбола нещата просто се получават и аз имам възприятието, че това е един от тези моменти “.

„ Ние спечелихме последните няколко мача с едно реми. Очевидно хората към момента би трябвало да са търпеливи, само че работим доста крепко всеки ден, с цел да спечелим идващия мач “.

„ Нека хората да дойдат на мача, да се любуват и да се надяваме да станат очевидци на на синя победа “, прикани за край почитателите Холмар.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР