Централен депозитар направи електронната услуга за справка за собственост на

...
Централен депозитар направи електронната услуга за справка за собственост на
Коментари Харесай

Правим справка за собствеността на акции вече и с електронен подпис


Централен депозитар направи електронната услуга за информация за благосъстоятелност на акции налична и с дипломиран електронен автограф (КЕП). От през днешния ден всеки, който разполага с КЕП може да се осведоми за притежаваните финансови принадлежности на интернет страницатa на Централен депозитар.

„ Приоритет за нас като институция е жителите да имат бърз и благонадежден достъп до информацията за своята благосъстоятелност върху финансови принадлежности. Това е основна причина оттук-насетне всеки да може дейно да ръководи тази благосъстоятелност. Като общ резултат ще имаме и по-развит финансов пазар в страната. “, сподели Васил Големански, изпълнителен шеф на Централен депозитар.

Справката, която всеки жител може да направи посредством КЕП, съдържа информация за собствеността върху финансови принадлежности като акции, облигации и дялове, в кое сдружение са активите и спомагателни данни. Услугата дава достъп до информация и за притежавани акции добити вследствие на всеобщата приватизация.

Над 15 000 души ревизираха собствеността си върху акции за два месеца и половина от стартирането на електронната услуга на Централен депозитар посредством въвеждане на ЕГН и личен идентификационен код (ПИК), публикуван от Национална агенция за приходите.

Справката и посредством КЕП е налична на уеб страницата на Централен депозитар в раздел: „ Проверка на портфейл “

Централен депозитар АД е единствената организация в България, която реализира сетълмент на безналични корпоративни скъпи бумаги. Акционери в Депозитаря са Министерство на финансите, огромните търговски банки и капиталовите медиатори в България, участващи интензивно на пазара за скъпи бумаги.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР