Централата на ProSiebenSat.1 в Германия [ProSiebenSat.1] Германската телевизионна компания ProSiebenSat.1,

...
Централата на ProSiebenSat.1 в Германия [ProSiebenSat.1] Германската телевизионна компания ProSiebenSat.1,
Коментари Харесай

Германската ProSieben отвори развоен център в София

Централата на ProSiebenSat.1 в Германия

[ProSiebenSat.1] Германската телевизионна компания ProSiebenSat.1, която стои зад известните канали Pro7 и Sat.1, отвори развоен център в София, който ще създава артикули отвън общоприетите телевизионни излъчвания. Фоксът ще бъде върху интерактивно наличие за разнообразни платформи – от телевизионно до такова за уеб и смарт телефони.

Българският развоен център ще работи най-вече по модернизацията на немския колос и ще създава платформа, която да разрешава на феновете да взаимодействат със наличието, като вземат присъединяване в обещано предаване, игра или шоу, сходно на методите, по които наличието е интерактивно в платформи като Фейсбук, Twitch и други.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Българските ъгли в историята са два: от една страна локалният развоен център е построен от българският разработчик на програмен продукт " Дриймикс " и компанията за намиране на чиновници " Бика ". От друга, ProSiebenSat.1 ще търси решения за модернизирането си от българската IT екосистема.

" Германските малките екрани желаят да се модернизират, тъй като схващат, че последователно губят въздействието си върху аудиторията, точно тъй като все по-малко хора гледат телевизия и от ден на ден употребяват интернет пространството, с цел да се забавляват и осведомят ", разяснява Тодор Гигилев, изпълнителен шеф на " Дриймикс ". " Българските IT компании могат да оказват помощ за тази рационализация с експертизата си в построяването на съвременни IT решения. "

Българският офис

Работата по развойния център в София стартира през февруари тази година. Вече действа и в него все още работят 40 експерти, ядрото от които са софтуерни разработчици от " Дриймикс ". " Дриймикс " подкрепя плана по два метода: като дава експертиза в употребяваните софтуерни технологии, дава отговор за основаването на софтуерната архитектура и подсигурява качеството на създаването и доставката на продукта на ProSieben, и като се занимава с организационната част към построяването на локалната конструкция.

Офисът е основан на модела BOT (build, operate, tranfser – създай, оперирай, предай), който разрешава цялостен надзор върху интелектуалната благосъстоятелност, която ще бъде под контрола на ProSiebenSat.1. Сумата по инвестицията не е ясна.

ProSiebenSat.1 Media е немски медиен конгломерат, листнат на Франкфуртската фондова борса. Пазарната капитализация на компанията е близо 3 милиарда евро, а приходите за 2018 година възлизат на 4.1 милиарда евро. Каналите на компанията доближават до 45 млн. семейства в немскоезичния свят, като с изключение на всичко компанията има и свои кино студиа, които продуцират филми за платформи като Amazon и Netflix.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР