Централата на Интерпол отказва да издаде международна заповед за арест

...
Централата на Интерпол отказва да издаде международна заповед за арест
Коментари Харесай

Интерпол отказва да издаде заповед за задържане на Груевски

Централата на Интерпол отхвърля да издаде интернационална заповед за арест на някогашния министър председател Никола Груевски, който получи леговище в Унгария. Това съобщи през днешния ден ръководителката на Прокуратурата за проведена престъпност и корупция Вилма Рускоска, представена от БГНЕС. 
Та сподели, че за случая, който води по отношение на уредниците на събитията в Народното събрание на 27 април 2017 година, е поискала посредством полицията да бъде издадена национална и интернационална заповед.
Последната информация от Интерпол Македония е, че щабът на Интерпол отхвърля да издаде заповедта и не дава пояснение за какво. Това сподели Рускоска на конференцията за напредъка в битката с проведената престъпност и корупцията, осведоми МИА.
Интерпол не желае да издаде и интернационална заповед за арест на някогашния началник на Македонската работа за сигурност Никола Бошкоски, който избяга в Гърция.
„ Исканията за 5 други лица, за които изпратихме молба за заповед за задържане въз основа на решение и доказателства, Интерпол без проблеми удовлетвори и разгласи заповед. За Груевски и Бошковски обаче не желае да издаде, въпреки че става въпрос за същото закононарушение “, сподели Русоскска.
Тя съобщи, че не знае за какво Интерпол не издава заповедите, макар че настояването е било подадено преди повече от два месеца.
За останалите обвинени за " 27 април " Рускоска сподели, че дружно с техните юристи преглеждат доказателствата и тези дни следствието би трябвало да завърши.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР