Центърът за управление на водните ресурси в Йерусалим е готов

...
Центърът за управление на водните ресурси в Йерусалим е готов
Коментари Харесай

От Йерусалим са готови да окажат експертна помощ за водната криза у нас

Центърът за ръководство на водните запаси в Йерусалим е подготвен да окаже експертна помощ на България за решение на проблемите с водата. Това стана ясно от срещата на президента Румен Радев с управлението на компанията.

Българският държавен глава дружно с други международни водачи е в Израел за присъединяване в утрешната гала по случай 75-тата годишнина от освобождението на Освиенцим и Деня за възпоменание на Холокоста.


Президентът Румен Радев беседва с управлението на Центъра за ръководство на водните запаси в Йерусалим. Интересното е, че 70% от водата в града идват от обезсоляването на морска вода, загубите по водопреносната мрежа са 7%. По думите на президента дълготрайната и ясна визия с рационални политики и положително ръководство на водата в Йерусалим трансформират пустинята в градина.
Румен Радев - президент на Република България: В България следва да се налеят съществени средства в системите за водоснабдяване и е извънредно значимо тези средства да се употребяват ефикасно и дейно, по тази причина би трябвало преди да ги изразходваме на парче, да се поучим от опита на другите. Израел е положително място, от където можем да се учим.
Президентът Радев разиска и опциите за съдействие с управлението на Центъра за мир и нововъведения " Перес ", учреден от някогашния израелски президент Шимон Перес. В последните години Центърът се трансформира в хъб за студенти, световни технологии, нововъведения.

Според Доклад на Световния стопански конгрес Израел е на второ място в света в региона на нововъведенията. Страната заделя 4,3% от Брутният вътрешен продукт за изследователска и развойна активност.

По-късно президентът беседва с албанския си сътрудник Илир Мета.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР