Центърът за управление на трафика в Пловдив обяви ден на

...
Центърът за управление на трафика в Пловдив обяви ден на
Коментари Харесай

Показаха как работи Центърът за управление на трафика в Пловдив - вижда всичко!

Центърът за ръководство на трафика в Пловдив разгласи ден на отворени порти през днешния ден и всеки жител може да го посети, прегледа и беседва със чиновници му. Интересът все още е дребен - 5-6 индивида са показали интерес, за сметка на това обаче най-вече ги вълнува работата на така наречен " умни " светофари. Това описа ръководителят на центъра Маню Петров, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

По думите му в града продължава да има невралгични точки, само че несъмнено придвижването на коли по тях е по-добро след въвеждането на новата светофарна система. Така да вземем за пример предпазеният ляв завой е довел до по-малко ПТП-та, каквато информация дават и от КАТ. Петров подсети, че макар негодуванието на жителите, продължителността на зеления сигнал няма по какъв начин да се понижи, в случай че няма придвижване на коли по даден бул. в дадена посока, тъй като би трябвало да се мисли и за пешеходците. Трябва и на тях да им се обезпечи време за секване на улиците, освен това безвредно.

Служителите в центъра на ръководство на трафика постоянно стават очевидци и на произшествия. В тези моменти те сигнализират КАТ, Спешна помощ - при потребност. От КАТ пък желаят записи на камерите, снимали случаите, с цел да се приложат към следствията. Денят на отворени порти ще продължи до 16.00 часа. Повече - вижте в забавното ни видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР