Центърът за обществена подкрепа Бъдеще за децата на Аспарухово“ зарадва

...
Центърът за обществена подкрепа Бъдеще за децата на Аспарухово“ зарадва
Коментари Харесай

Нека ти разкажа приказка, поканата е от ЦОП в Аспарухово

Центърът за социална поддръжка „ Бъдеще за децата на Аспарухово “ зарадва деца и родители с нова самодейност. Специалистите на центъра описват приказки във фейсбук страницата ЦОП Аспарухово за своите дребни консуматори. Достъпът е безграничен, не се изисква регистрация или ключова дума.

Идеята е част от отдалечените форми на работа, наложени като противоепидемична мярка от здравните управляващи във Варна и в цялата страна. Във времето на рецесията, провокирана от разпространяването COVID-19, всички деца са по домовете си, а родителите им все по-трудно съумяват да ги задържат мирни сред четири стени, споделят експертите на центъра за социална поддръжка. И прибавят, че в случай че учениците въпреки всичко са заети с електронните уроци, то за най-малките няма доста други възможности.

„ Къдрокоска и тримата мечковци “ и „ Красавицата и звяра “ са първите заглавия, които разкриват пред дребните слушатели вълшебния свят на приказките. Разказвачите привлякоха вниманието на стотици слушатели още в първите часове след излъчването. Родителите също са удовлетворени, доста от тях си припомниха по какъв начин в своето детство също са слушали приказки по тези остарели телефони с шайба от края на предишния век, по които на тел. 177 всяко дете получаваше своята приказка.

Психолозите в центъра приготвят цикъл от изявления по разнообразни тематики, свързани с наложената обществена изолираност на деца и възрастни, които скоро ще са налични на стената на ЦОП Аспарухово.

След въведеното изключително състояние и превантивни ограничения за ограничение на болестта от ковид екипът на ЦОП „ Бъдеще за децата на Аспарухово “ продължи да работи при засилени ограничения за сигурност на своите консуматори и чиновници, като консултациите се организират по телефон, на имейл [email protected], вайбър, фейсбук и други отдалечени форми. По време на изключителното състояние екипът на ЦОП „ Бъдеще за децата на Аспарухово “ дава безвъзмездни съвещания и за жители, като:

Психологическа подкрепа;
Подкрепа на нуждаещи се деца и възрастни;
Посредничество и ориентиране към други услуги за подкрепа;
Специалистите на ЦОП „ Бъдеще за децата на Аспарухово “ остават разполагаем на телефони: 0888/83 48 88, а на 0882/33 00 08 и 0884/51 30 36 – всички приложения за връзки – Messenger, WhatsApp, Viber, Telegram.

ОСТАНИ СИ У ДОМА!

АЗ ПАЗЯ ВАРНА! ЗАЕДНО ЩЕ съдебна експертиза СПРАВИМ!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР