Центърът за научни изследвания и проектиране (ЦНИП) към Университета по

...
Центърът за научни изследвания и проектиране (ЦНИП) към Университета по
Коментари Харесай

Университетът по архитектура прави експертиза за махането на бетона на Алепу

Центърът за научни проучвания и планиране (ЦНИП) към Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) ще изготви техническата експертиза за унищожаване на противозаконния градеж в местността " Алепу " . Това е предоставено от Дирекция за народен строителен надзор (ДНСК ) , като специалистите би трябвало да дефинират размера на строително монтажните работи, които могат да бъдат отстранени , без това да провокира срутване на земна маса, повреди или вреди.

Така стартира да се привежда в осъществяване решението на Върховния административен съд от 16.11.2021 година С него съдът афишира за незначително разрешението за градеж № 100/10.09.2018 година на " Алепу Вилидж " АД за градеж: " Курортен комплекс " Алепу Вилидж ".

Експертизата е първата стъпка за унищожаване на противозаконното строителство на " Алепу ". Тя ще включва проучване на положението на градивните уреди , както и самостоятелен механически разбор на масива и на построените уреди, основан на теренни и ситуационни данни.

От ДНСК напомнят, че градежът има два стадия . Първият съставлява подсилване на свлачището, а вторият е създаване на курортен комплекс. Именно поради това са нужни експертиза и разбор на експерти със познания в региона на земното строителство, структури и сигурност, както и мнения от " Геозащита " ЕООД.

От ДНСК също показват, че според нормативната уредба разноските по премахването са напълно за сметка на възложителя на градежа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР