Центърът за културни изследвания към Християнския университет в Аризона, в

...
Центърът за културни изследвания към Християнския университет в Аризона, в
Коментари Харесай

The Washington Times: Все повече американци са марксисти и подкрепят демонтажа на капитализма

Центърът за културни проучвания към Християнския университет в Аризона, в представително изследване измежду 2000 възрастни американци, откри, че една трета или повече утвърждават разнообразни канони на марксистката доктрина, в това число тези за расизма и съществуването на Бог. Както написа The Washington Times, откривателят Джордж Барна, създател на Центъра и шеф на проучванията, оповестява, че 10% от американците са възприели марксистка идеология и в този момент разчитат на нея в ежедневните си решения, макар че единствено 1% от американците показват марксизма собствен светоглед.

„ Това допуска, че американците са отворени за съвсем всяка от съществуващите идеологии. Те не са обвързани с нищо съответно, само че са привлечени от редица възгледи, които съгласно тях съставляват персоналните им ползи или наподобяват привлекателни сега “, изяснява Барна.

Барна, евангелски християнин и създател на The Barna Group, означи, че възрастните американци поддържат марксистки възгледи, без даже да го осъзнават.

„ Може да не им харесва, когато ги назовават марксисти, само че имат неприятна визия за марксистките канони, тъй че несъзнателно ги одобряват “, сподели той.

От позиция на стопанската система, 27% от интервюираните в изследването на Центъра за културни проучвания са съгласни, че частната благосъстоятелност способства за икономическата неправда, до момента в който 23% са съгласни, че е нездравословна за обществото.

По отношение на сериозната расова доктрина, че расизмът е главен детайл на американското общество, 41% от интервюираните са съгласни със следното изказване: „ Белите употребяват расата, с цел да пропагандират личните си стопански и политически ползи за сметка на цветнокожите хора “, предава " Фокус ". 

Старши помощник на фондация „ Наследство “ (Heritage) Майк Гонсалес счита, че марксистките създатели на придвижването Black Lives Matter са възприели правилата на сериозната расова доктрина в опит да извърнат американското общество.

„ Основателите на BLM Алисия Гарза, Патрис Калорс и Опал Томети в никакъв случай не са крили своите марксистки възгледи, което всъщност е синоним на комунизма “, написа Гонсалес.

Трейси Мунсил, изпълнителен шеф на Центъра за културни проучвания, споделя, че констатациите на изследването би трябвало да повлияят на дебата в Конгреса по отношение на обществените разноски на демократите.

„ Това е политическа смяна, невиждана в американската история. Видяхме някои пламъци на социализма през XX век, само че в този момент имам вяра, че това е преломният миг “, споделя Мансил, професор по политически науки в Аризонския християнски университет.

Тя обаче не е сигурна дали марксистките възгледи ще продължат, изключително измежду младежите, когато минават от доктрина към процедура.

„ Настоящият законопроект за разноските на Конгреса е невиждан трансфер на благосъстояние “, отбелязва Мансил. „ С течение на времето това ще има пагубни последствия: загуба на персонална независимост и стопански разцвет, които сме привикнали да одобряваме за даденост. Тъй като гледаме с огромен оптимизъм на свободния пазар, коства ми се, че даже не си представяме марксизма у нас “.

Дейвид Бартън, някогашен шеф на гимназия в Тексас и създател на WallBuilders, просветителна организация с нестопанска цел, отбелязва, че в американските класове от 30 години не се пеподава работното определение на социализма и марксизма.

„ Преди 30 години не можеше да става въпрос за това. И в този момент виждаме последствията от минусите в преподаването на разнообразни форми на ръководство “, показва Бартън. „ Ние не знаем доста за това, даже за нашата конституционна република “.

Барна означи, че неговото изследване допуска обичайното определение на марксизма като политическа и икономическа доктрина за класова битка, която се стреми към по-справедливо и пълноценно битие.

„ Марксизмът разделя света на два класа: капиталисти, които управляват икономическите и политическите запаси, и служащи, които се експлоатират за нископлатен и недооценен труд “, сподели той. „ Марксисткото общество ще отстрани икономическите класове и частната благосъстоятелност, като ги трансферира във притежание на масите. На доктрина всеки член на обществото работи за общото богатство, което от своя страна усъвършенства качеството на живот и дава вяра за по-светло бъдеще “.

Барна отбелязва, че съгласно изследването, белите респонденти и хората на възраст сред 18 и 37 години са по-склонни да поддържат марксистките убеждения, в сравнение с възрастните хора. Той има вяра, че демографската смяна ще докара до повече социалистическа политика.

„ Данните варират, само че приблизително милениалите (родените след 2000-та година) са с 5-10 % по-склонни да одобряват марксистките възгледи, в сравнение с възрастните американци. Не-белите към момента не възприемат необятно комунизма, само че са фокусирани върху икономическата неправда и поддържат редица морални правила на марксизма “, споделя откривателят.

Изследванията демонстрират, че упадъкът на вярата и християнския морал е мощно обвързван с възприемането на марксистки убеждения, изключително измежду младежите. Милениалите са по-склонни да се съгласят, че Бог или не съществува, или е неузнаваем, че няма други морални абсолюти с изключение на тези, избрани от самите хора, че абортът или сексът отвън брака са етично допустими и че самоубийството и евтаназията са „ морално допустим избор “, без значение от мотивацията. Освен това милениалите са по-склонни да се дефинират като ЛГБТК+.

Президентът на Summit Ministries Джеф Майърс счита, че изследването удостоверява, че марксистите „ желаят да подкопаят поддръжката за всички институции, които по един или различен метод се застъпват за частната благосъстоятелност, обичайния брак, икономическата независимост, републиканско държавно управление и религията “.

„ Милениалите наподобява са съгласни с това. Това към момента не ги прави марксистки революционери, само че са лесни за манипулиране “, сподели Майърс.

Анализаторите споделят, че резултатите от скорошно изследване съответстват с националните през последното десетилетие, които от ден на ден демонстрират, че възрастните американци избират социализма пред капитализма на фона на упадъка в религиозните настроения.
 5 предсказания на Карл Маркс, които се сбъдват сега 5 предсказания на Карл Маркс, които се сбъдват сега
В последно време хората постоянно си спомнят за Карл Маркс – от Раш Лимбо, който упрекна римския папа Франциск, че е „ чист маркс...

„ Когато видите този тип проучвания, си мислите, че не е инцидентно, че колкото по -малко хора имат вяра в Бог и търсят морални упътвания в Библията, толкоз по-често моралните въпроси се поверяват на държавното управление “, споделя Дейвид Клосон, шеф на Центъра за библейския мироглед в Съвета за фамилни проучвания.

В анкета на Института „ Галъп “ от 2018 година, в който на американците се предлага да дадат определение на социализма, 17% декларират, че това е „ национализация на средствата за произоводство “. През 1949 година 34% от интервюираните са дали този отговор. В скорошно изследване 23% не съумяха да отговорят на този въпрос.

Джон Берлау, старши помощник в Либертарианския институт за конкурентно предприемачество, предизвестява, че неналичието на познания е изпълнена с рискови последствия:

„ Трябва да образоваме децата и младежите за значимостта на частната благосъстоятелност, тъй че никой да не бъде на милостта на деспотично държавно управление “, сподели Берлау. „ В противоположен случай държавното управление може да го конфискува наложително или да го контролира дотам, че да остане единствено на хартия “.

Както приключва вестникът, данните от изследването се вписват в общата картина. Проучване на YouGov от октомври 2020 година откри, че 26% от американците поддържат последователното унищожаване на капиталистическата система в интерес на по-социалистическа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР