Центърът за контрол и превенция на заболяванията в Съединените щати

...
Центърът за контрол и превенция на заболяванията в Съединените щати
Коментари Харесай

Съкращават карантината за болните от COVID-19 без симптоми

Центърът за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединените щати разгласи, че редуцира карантината за болните от COVID-19 от 14 на 10 дни, написа „ Ню Йорк таймс “. Причината – големият брой нови случаи на разновидността Омикрон, който затруднява ежедневните действия в редица страни, съобщи bTV.

Досега интервалът на изолираност за пациенти, които са инфектирани с ковид, беше 10 дни от позитивния им резултат. Сега този интервал се понижава на половина за хората без признаци. Въпреки позитивните резултати, те могат да излязат от карантина след пет дни, стига да носят маска и да съблюдават обществена отдалеченост. Правилото за носене на маска важи за още пет дни след края на изолацията, съгласно новите правила.

„ Новите правила балансират това, което знаем за разпространяването на вируса, както и отбраната, която обезпечават имунизацията и бустерните дози “, показва доктор Рошел Валенски, шеф на Центъра. Въпреки това не липсват и рецензии на новите ограничения – съгласно учени би трябвало всеки да си направи бърз тест най-после на петдневната изолираност, само че Центърът по надзор и предварителната защита на болесттите не го предлага. Според новите правила американците с бустерна доза няма потребност да съблюдават карантина след контакт с болен. Подобни ограничения бяха наложени и в Република Южна Африка. Там карантината за заболели лица без признаци отпада напълно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР