Центърът за контрол и превенция на заболяванията (CDC) на САЩ

...
Центърът за контрол и превенция на заболяванията (CDC) на САЩ
Коментари Харесай

Ваксинираните американци няма да носят маски

Центърът за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) на Съединени американски щати разреши на изцяло имунизираните американци да не носят маски и да не съблюдават отдалеченост на улиците и закрито. Препоръките бяха показани от шефа на CDC Рошел Валенски, оповестява CNBC.

" Всеки, който е изцяло имунизиран, може да взе участие в дейности на закрито и навън без маска или физическа дистанция. Ако сте изцяло имунизирани, можете да започнете да правите това, което стопираха да вършат поради пандемията. Всички с неспокойствие чакахме този миг, когато можем да се върнем към някакво чувство за нормалност ", изясни Валенски. 

Свободата не е цялостна, означават средствата за всеобща информация. Ваксинираните американци ще продължат да носят маски, в случай че това е условие от федералните или териториални закони, както и от локални бизнес правила. Те също трябва носят маски в публичния превоз, летищата и гарите.

Според стандартите на CDC, човек се смята за изцяло ваксиниран две седмици след слагане на последната доза от имунизацията. В Съединени американски щати са одобрени три ваксини: Pfizer или Moderna, които изискват две дози, и Johnson & Джонсън, която е еднократна доза.
Досега 154 милиона поданици на страната (46% от населението) са получили най-малко една доза от имунизацията, съгласно CDC.
Напълно имунизирани са 117,6 милиона души (35% от населението).
Белият дом чака, че до 4 юли - Деня на независимостта на Съединени американски щати - броят на напълно имунизирани поданици на страната ще доближат 160 милиона.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР