Центърът за кожно-венерически заболявания в Сливен ще бъде закрит. Това

...
Центърът за кожно-венерически заболявания в Сливен ще бъде закрит. Това
Коментари Харесай

Закриват кожно-венерическия център в Сливен

Центърът за кожно-венерически болести в Сливен ще бъде закрит. Това се реши по време на съвещание на Общинския съвет в града, заяви БНР.

Центърът се затваря поради натрупаните  задължения , които възлизат в размер на към 80 хиляди лв.. Дълговете на лечебното заведение са към снабдители и регионалната болница в Сливен.

Съветниците взеха решение още паралелно с ликвидирането на сдружението да се открие кожно-венерическо поделение към регионалната болница, което поделение да поеме функционалностите на Кожно-венерическия център.

Вносителят на предлагането за закриването на лечебното заведени е кмета на Сливен Стефан Радев. По думите му днес регионът няма да остане без тези характерни грижи, макар че има въведен мораториум за закриване на нови отделения и лечебни заведения. " В случая не приказваме за увеличение на активността по лечение на кожно-венерически болести, а прехвърлянето и от една конструкция към друга ", разяснява той.

Радев изясни още, че Министерството на здравеопазването е изчакало изчаквало решението на Общинския съвет за закриване на центъра, с цел да може да задвижи процедурата по разкриване на кожно-венерическо поделение в регионалната болница.

Припомняме, в края на предходната седмица общинският консултант от ДБГ доктор Нина Борова сигнализира, че Кожно-венерическият център никога не би трябвало да бъде премахнат, макар няколкото оферти на кмета за закриването му.

Според Борова преди днешното решение към този момент 2 екипа на Министерството на здравеопазването, двама здравни министри и две съвещания на Общинския съвет в Сливен са отхвърлили предлагането на кмета за ликвидирането на Центъра. Въпреки това през днешния ден общинарите в Сливен взеха решение да закрият центъра.

Борова изясни и че поради мораторуима за откриване на нови отделения  Сливен може да остане без опция болните да се лекуват. " Това може да обрече е най-бедния град на България да стане и най-заразеният. В условия на мораториум не може да бъде подкрепено сходно решение, още повече, че  Сливен е на второ място по заболяваемост от сифилис, има затвор и бежански център ", показва още Борова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР