Центърът за градска мобилност (ЦГМ) ще придобие системата за обработване

...
Центърът за градска мобилност (ЦГМ) ще придобие системата за обработване
Коментари Харесай

Фирма посредник отпадна при плащането с есемеси в синя и зелена зона

Центърът за градска подвижност (ЦГМ) ще придобие системата за култивиране на есемеси от паркирането в синя и зелена зона в София. Досега тази активност се извършваше от компания - медиатор сред общинското сдружение и мобилните оператори, заяви пресцентърът на ЦГМ, представен от " Фокус ". Договорът със сегашната компания медиатор е подписан през 2015 година и изтича през септември.

Процедура за възлагане на социална поръчка с мобилните оператори и снабдители в България разгласи ЦГМ. Тя ще е за непосредствено даване на услугата (без посредник) паркиране в синя и зелена зона посредством есемеси и ще е за период 5 години. Общата планирана стойност на поръчката е 7.9 млн. лв. за целия интервал на контракта.

Реално тази планирана сума съставлява до 12% от общите доходи от синята и зелената зона за паркиране. За съпоставяне - до 2015 година процентът, който е взиман от компанията медиатор, е бил 15, а за последните 4 години е 13. В идната социална поръчка той е до 12, което ще спести финансови разноски на ЦГМ. Половината от приходите на общинското сдружение се влагат във възобновяване на тротоарите и в създаване на паркинги.

За клиентите на зоните за почасово платено паркиране няма да има смяна в цените, както и в таксата за изпратен есемес, обясниха за " Дневник " от ЦМГ.

До края на годината ЦГМ възнамерява да пусне и така наречен цифров ваучър за паркиране през мобилни приложения. Той ще даде на водачите на коли по-голям избор при възнаграждение на паркирането в зоните, а освен посредством книжни талони или с есемеси.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР