Центърът за градска мобилност - ЦГМ пусна специално оборудвана кола,

...
Центърът за градска мобилност - ЦГМ пусна специално оборудвана кола,
Коментари Харесай

ЦГМ установи, че е време да влязат нови технологии в начина им на работа

Центърът за градска подвижност - ЦГМ пусна особено оборудвана кола , която от разстояние ще засича дали паркираните коли са заплатили престоя си в " синята " и " зeлената " зона в София. " Време е да влязат нови технологии в метода на работа на нашите чиновници. Този автомобил е тестови, желаеме да забележим по какъв начин ще усъвършенства метода на работа на нашите екипи, с цел да предприемем съоръжение и на останалите коли ", съобщи пред Bulgaria ON AIR шефът на Центъра за градска подвижност Румяна Милова.

На автомобила са инсталирани две камери , които улавят единствено номерата на транспортните средства и на бордови компютър в колата се открива дали има заплащане, в случай че няма, чиновник е задължен да слезе и да ревизира дали има заплащане с ваучър.

" Нашите упования са, че с по този начин оборудван автомобил един екип ще може да управлява по-голям сектор от зоната, тъй че да са нужни по-малко екипи за тази активност ", изясни Милова.

При плануваното разширение на зоната за платено паркиране , с това съоръжение няма да се постанова да се наемат нови екипи . " Би трябвало да предприемем и да вложим нови хрумвания, нова организация на контрола, тъй че той да бъде по-ефикасен и с по-малко средства ".

Софтуер се свързва със СМС системата , тъй че колите би трябвало да бъдат оборудвани единствено с компютри и камери. " Към момента не бързаме с тази инвестиция, първо би трябвало да създадем разбор на това по какъв начин ще работи тя ", добавя шефът на ЦГМ.

Променя се и системата за уведомяване на жителите , които употребяват услугата за локално платено паркиране . " Досега ги уведомявахме със известия по е-поща, само че се откриха редица проблеми, а практиката демонстрира, че известяването със СМС е доста по-ефикасно ".

Все още се разисква по региони разширението на зоната за платено паркиран е, като към този момент е решено в кварталите " Иван Вазов " и " Слатина ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР