Центърът за градска мобилност (ЦГМ) да каже истинската причина за

...
Центърът за градска мобилност (ЦГМ) да каже истинската причина за
Коментари Харесай

Паргов не иска да слуша повече спонтанен ПР и оправдания за градския транспорт

Центърът за градска подвижност (ЦГМ) да каже същинската причина за срутва в GPS системата за ръководство на публичния превоз. Това упорства ръководителят на Българска социалистическа партия - София и заместник-председател на Комисията по превоз и туризъм към Столичния общински съвет Калоян Паргов.

По думите на Паргов в четвъртък съвсем целия ден е имало безпорядък в градския превоз в София. Шофьорите са се движели без написания и колите не са имали връзка с Централния диспечерски пункт, не са работили и електронните табла. В същото време никой не е бил осведомен, че се прави " възобновяване на технологиите ", както декларират от ЦГМ.

Според социалиста в случай че сходен ъпдейт е бил плануван, то това е трябвало да бъде известено няколко дни преди този момент, тъй че да се сътвори нужната организация. За това въпросният отговор на ЦГМ , който идва повече от ден след възникването на казуса, бил " опит за спешен ПР или нормално опрощение, с цел да бъде прикрит същинският проблем ".

" Не мога да приема сходно опрощение, откакто ние през вчерашния ден получихме сигнали от жители и от водачи в градския превоз, че системата не работи ", разяснява Паргов.

Той напомня, че актуалната система за ръководство на трафика е въведена от някогашния заместник-кмет по превоза Любомир Христов и още тогава е имало много въпроси без отговори във връзка с качеството ѝ.

" Към този миг няма изясненост действително какъв брой коства на Центъра за градска подвижност поддръжката и употребата на тази система. Самият факт, че има сходни сривове, демонстрира неналичия - на качество, на сигурност ", безапелационен е социалистът.
 Паргов пита ЦГМ имат ли фискална връзка с Национална агенция за приходите
Паргов пита ЦГМ имат ли фискална връзка с Национална агенция за приходите

Безпокоят го изказванията на специалисти, че компаниите за публичен превоз са най-затруднени от Наредба Н-18

Паргов чака на съвещанието на транспортната комисия идната сряда заместник-кметът по превоза Дончо Барбалов и изпълнителният шеф на ЦГМ Християн Петров да оповестят същинските аргументи за срутва.

" Очаквам и информация за това кой и по какъв начин реализира поддръжката на системата, ще има ли наказания за позволения срив и какви са ограниченията, които са подхванати, с цел да не се повтарят сходни произшествия ", настоя още Паргов.
 ЦГМ е безсмислена конструкция съгласно зам.-председателя на столичните общинари
ЦГМ е безсмислена конструкция съгласно зам.-председателя на столичните общинари

Христова упорства пред съда да се върне остарялата цена на билетчето за градския
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР