Центърът за градска мобилност подписа договор за изграждане на тикет

...
Центърът за градска мобилност подписа договор за изграждане на тикет
Коментари Харесай

ЦГМ подписа договор за тикет системата, след 2 г. gsm и дебитна карта вместо билет

Центърът за градска подвижност подписа контракт за създаване на билет системата за градския превоз в София. Избраният за реализатор е консорциум " Си Ен Си София тикетинг систем ", в който влизат българските софтуерни компании " Компютърнет сървисиз " и " Тикси " и турското сдружение " Асис електроникс ".
 Избраха кой да прави билет системата в София за 73 млн. лв.  Паргов: Цената на билет системата е съмнително огромна  Шефът на ЦГМ: Тикет системата ще постави завършек на претъпканите рейсове
През юли консорциумът завоюва публичната поръчка, откакто получи 100 точки и разгласи най-ниската цена  73 248 150 лв. без Данък добавена стойност. През август решението беше обжалвано в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) от втория в класирането – консорциум " Софер " - с сложна оценка 95,030 т. и цена от 76 478 035 лева без Данък добавена стойност, само че жалбата не е била задоволена, заяви ЦГМ. 

Съгласно изискванията на публичната поръчка консорциумът би трябвало да построи новата билет система в границите на 24 месеца като се планува въвеждане в употреба на повече от 15 000 устройства, на над 1 350 изцяло оборудвани транспортни средства от 4 вида превоз, монтаж на съоръжение в 11 депа, 52 метростанции, над 80 търговски обекта, интеграция на съществуващите системи, образованието на 3 000 чиновници на ЦГМ и транспортните оператори. Тук влиза и Центърът за видеонаблюдение.

Тикет системата ще донесе повече улеснения за пасажерите, защото ще може да се употребява 1 превозен документ за другите типове превоз. Този документ ще може да се зарежда и от всички типове мобилни устройства. Това ще постави завършек на опашките. Ще се инсталират камери във всички транспортни средства, което ще увеличи сигурността, както и битката с гратиса ще е по-ефективна. Чрез системата в действително време ще се знае натоварването на линиите и ще се взимат бързи решения, с цел да няма препълнени рейсове, тролейбуси или трамваи.

Тикет системата планува електронни билети, за които да може да се заплаща и през телефон посредством приложения. Пътниците ще могат да употребяват личните си дебитни карти като документи за пътешестване, в случай че платят с тях месечната си карта за превоз. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР