Центърът за градска мобилност е регистрирал 5 636 потребители на

...
Центърът за градска мобилност е регистрирал 5 636 потребители на
Коментари Харесай

На 5000 потребители има новата услуга за електронен билет в София

Центърът за градска подвижност е записал 5 636 консуматори на новата услуга, посредством която всеки пасажер може да закупи дневна или нощна карта посредством мобилно устройство. В рамките на 3 седмици има над 2 000 действителни пътувания и са регистрирани по-малко от 0,5 % опити за машинация, оповестиха от Центъра за градска подвижност.
По мотив появилите се информации, че с една карта може по едно и също време да пътува повече от един пасажер, ЦГМ припомня, че системата регистрира в действително време пътуващите, къде се качват, в какъв брой часа и през какво устройство е сканирана електронната им карта в метрото. Детайлна информация получават и контрольорите в наземния превоз при инспекция.
При определяне на опити за корист пасажерът получава известие за това и предизвестие за вероятен отвод за достъп до нея. Електронната система разполага с задоволително ограничения за отбрана, с цел да засече умишлени опити за измами и замяна на публични документи, за което има планувани по закон наказания.
ЦГМ припомня, че услугата, която е благосъстоятелност на сдружението, е в тестови интервал и задачата е тя да стане разпознаваема за множеството пасажери и да им даде опция за по-голям избор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР