Центърът за анализи и кризисни комуникации препоръчва спешни мерки, свързани

...
Центърът за анализи и кризисни комуникации препоръчва спешни мерки, свързани
Коментари Харесай

Експерти препоръчват институциите да обяснят предимствата от приемането на еврото

Центърът за разбори и спешни връзки предлага незабавни ограничения, свързани с измененията, които ще се създадат във Валутния закон, за присъединение на страната към Еврозоната.

Неправителствената организация предлага в известие до медиите да се изготви осведомителна тактика по тематики, свързани с финансово обучение, европейски полезности и опциите за развиване на обществото ни.
Препоръчва се основаване и разпространение на осведомителни материали - брошури, плакати, листовки, клипове, филми - документални и научно-популярни, анимационни, излъчвания и доста други, както и да се дефинира ролята на публичните медии в основаване на стратегии с сходно наличие.

Парламентът даде мандат за влизане в еврозоната единствено при курс от 1.95583 лв. за евро

Центърът предлага въвеждане на стратегии за финансово обучение в училищата; информационно образование на финансови експерти; образования за публицисти на финансови теми; система за санкции за хора, които целеустремено основават и популяризират подправени вести, както и бързи и безапелационни ограничения за възстановяване на информационната съгласуваност сред институциите.

Социологическите проучвания удостоверяват терзанията, че е допустимо някой политик популист да се възползва от неосведомеността на всеобщата аудитория и подклаждайки нерационални страхове, да провокира настроения за отменяне на цивилизационния избор на българското общество, показват от Центъра. Липсата на непрекъсната и разбираема връзка по тематиката кара хората да имат вяра на откровени подправени вести и да търсят лесни решения на проблемите си, без да осъзнават какъв брой неправилни са те, написа в позицията.

Само незабавната интервенция на институциите и извършена осведомителна акция може да предотврати прерастването на осведомителната рецесия в същинска злополука, допълват от Центъра за разбори и спешни връзки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР