Центърът по вирусология в Бон, който оперира в рамките на

...
Центърът по вирусология в Бон, който оперира в рамките на
Коментари Харесай

Немски учени огласиха сензационно изследване за начина на заразяване с COVID-19!

Центърът по вирусология в Бон, който оперира в границите на локалната клиника, разгласи на обществеността първите резултати от проучванията за новия ковид, с цел да могат хората по-добре да оценят обстановката, предава скопският ефирен "Канал 5 ".

Проучване, извършено от лекари в центъра, откри, че коронавирусът не оцелява във въздуха, което значи, че не може да се вдишва, не остава върху плодове, зеленчуци, самун и главният път на предаване е посредством въздушни капки.

Това може да се случи посредством пряк контакт с човек и постоянно посредством контакт с ръце, в случай че по-късно контакта на инфектираното лице си пипа носа или лицето.

На повърхности като пластмаса и метал, COVID-19 остава най-вече три часа, тъй като изсъхва, до момента в който във вода оцелява по-дълго. Смята се, че коронавирусът се задържа дълго време на тоалетна паница, мивка, в кухнята или на всички мокри повърхности, тъй като влагата удължава живота му.

Това, което жителите би трябвало да знаят, е, че той остава върху облеклата, само че не са регистрирани случаи на възпаление през облекла и специалистите от Бон даже изключват тази опция.

Единственият потвърден метод на предаване е директният контакт със инфектирания човек. Носенето на маски и ръкавици е самостоятелен въпрос, само че в това време не е належащо, в случай че поддържате задоволително разстояние и постоянно миете ръцете си след контакти.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР