Центърът по транфузионна хематология на ВМА отбеляза 25 години от

...
Центърът по транфузионна хематология на ВМА отбеляза 25 години от
Коментари Харесай

Началникът на ВМА: Кръвният център е Ахилесовата пета на болницата

Центърът по транфузионна хематология на ВМА означи 25 години от основаването си с кръводарителска акция. По случай годишнината началникът на ВМА бригаден военачалник професор доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS награди най-дългогодишните кръводарители на Центъра, измежду които военнослужещи и цивилни жители.

„ Кръвният център е Ахилесовата пета на Военномедицинска академия при сериозни условия. Идеята за основаването му е превъзходна, тъй като една военна болница не може да съществува без лични ресурси от кръв. Затова, показвам своята признателност към хората, които са я осъществили преди 25 години “, съобщи бригаден военачалник професор доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Той посочи, че ВМА не наподобява на нито една друга болница, на нито едно друго войсково отделение – тя е нещо извънредно.

Бригаден военачалник Мутафчийски изрази своето голямо почитание към сплотеността на колектива, който неуморно, непрекъснато, се грижи за обезпечаване на комфорта на всички лекари и сестри, само че най-много – на пациентите ни в най-тежко състояние.

Близо два пъти са се нараснали безвъзмездните кръводарители в 25-годишната история на Центъра.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР