Центърът на София остава блокиран за пореден ден заради палатковите

...
Центърът на София остава блокиран за пореден ден заради палатковите
Коментари Харесай

Центърът на столицата продължава да е блокиран, граждани събират подписка срещу протеста

Центърът на София остава блокиран за следващ ден поради палатковите лагери на протестиращите, ситуирани на три основни кръстовища - на "Орлов мост ", пред Софийския университет и на бул. "Цар Освободител " - до постройката на Президентството.

Блокадата на трите кръстовища минава умерено, пропущат се само коли на Спешна помощ. Остава изменен маршрутът на градския превоз в региона.

Междувременно Facebook групата "Не поддържам митинга " събира подписи в поддръжка на тъжба до прокуратурата за "хулиганство с особена смелост и вулгарност " от страна на протестиращите. Жалбата е против блокадите на кръстовища.

Инициаторите на подписката настояват, че пазят правото си на свободно напредване, работа и отмора.

Във Варна от понеделник вечерта палатков лагер блокира кръстовището пред постройката на общината.

От през вчерашния ден основателите на митингите с искане оставките на държавното управление и на основния прокурор Иван Гешев дадоха поръчка да провеждат местещи се пътни блокади. Снощи стачкуващи разпънаха палатки на автомагистрала "Марица " и блокираха придвижването към граничния пункт "Капитан Андреево ". След 2 часа договаряния с полицията, към 22.30 протестиращите освободиха пътя, а юрист Николай Хаджигенов от "Отровното трио " съобщи, че блокадата ще се реалокира другаде.

Тази заран на мястото на блокадата има един патрулен полицейски автомобил, а придвижването е обикновено.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР