Центърът на превенция и борба със заболяванията на САЩ препоръча

...
Центърът на превенция и борба със заболяванията на САЩ препоръча
Коментари Харесай

Препоръчаха на американците да не пътуват за националния празник Ден на благодарността

Центърът на предварителна защита и битка със болесттите на Съединени американски щати предложи на американците да не пътуват за националния празник Ден на благодарността в края на идната седмица в миг, когато пандемията от Ковид-19 е в експоненциална фаза, съобщи Франс прес.

" Препоръчваме да не се пътува в интервала на Деня на благодарността. Това не е обвързване, а настоятелна рекомендация ", сподели Хенри Уок, който дава отговор за битката с пандемията в Центъра.

Федералното държавно управление на президента Доналд Тръмп не е наложило никаква карантина или други ограничавания за напредването. Това решение е оставено на 50-те щати и територии на Съединени американски щати.

Денят на благодарността тази година се чества на 26 ноември. Това е най-големият фамилен празник в Съединени американски щати. Много американци нормално си вземат отпуск в петък за дълъг уикенд, в който да се видят с околните си.

Хенри Уок изясни, че броят на инфектираните от новия ковид в Съединени американски щати внезапно се е нараснал след предходни празници тази година в края на май и началото на септември. " Искахме да отправим апел преди идващия път ", сподели той.

През миналата седмица имаше един милион нови случаи на заразяване с Ковид-19, сподели Ерин Заубър-Шац от Центъра.

" Най-безопасният метод да празнувате Деня на благодарността тази година е вкъщи с членове на вашето домакинство ", сподели тя.

" Ако някой не е живял с вас през 14-те дни преди празника, той не е считан за член на семейството ви и би трябвало да вземете спомагателни защитни ограничения, в това число да носите маски вкъщи ", добави тя.

Това важи и за студенти, които се връщат от академични кампуси, прецизираха представители на Центъра.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР