Центърът на Ню Йорк осъмна със специален поздрав по повод

...
Центърът на Ню Йорк осъмна със специален поздрав по повод
Коментари Харесай

Центърът на Ню Йорк осъмна със специален поздрав към българската Webit

Центърът на Ню Йорк осъмна със специфичен привет във връзка 17-ия рожден ден на основаната в България платформа Webit. Дигиталното приветствие се появи на емблематично за бизнеса място в Ню Йорк – Кулата на Nasdaq на " Таймс Скуеър ". За поздрава заяви и генералното консулство на България в Ню Йорк.

Nasdaq е една от най-големите тържища в света, а международно известната им мултимедийна фасада в Манхатън е eдин от знаците на финансовите пазари на Планетата.

Nasdaq поздравява Webit за17-aта им годишнина и неспирната им работа по поощряване на нововъведенията и предприемачеството в световен мащаб “.

За последните 17 години Webit се разраства до световна платформа, която основава конгреси и хъб за хрумвания за бъдещето на човешкия тип, в които вземат участие международни политически и бизнес водачи, иноватори, едни от най-големите вложители и медии.

Днес 17 години след старта на Webit и превръщането му от български в световен бранд, който получава поздрави за 17-ата си годишнина от целия свят, желая да благодаря на всички, които повярваха в нашата визия и задача за бъдещето на България и света. Благодарности към стотиците хиляди гости на 4 континента, към хилядите ни сътрудници, и най-много към екипа ни “, разяснява създателят на платформата доктор Пламен Русев.
Създаване
Историята на основаването на Webit е извънредно вдъхновяваща. През 2006 година след поредна сполучлива договорка с негово бизнес начинание във високите технологии, доктор Русев стартира да мисли по какъв начин може да помогне на обществото и България. През това време той работи и живее в Лондон и Цюрих.

Започнах да мисля за предоставяне и връщане към обществото, в което съм бил роден и за смисъла на този акт в моя живот “, споделя той. „ Аз избрах да се върна в страната си и да оказвам помощ към мен да се появят повече щастливи хора, като сътворяваме благоприятни условия за тях да се усещат осъществени, част от една общественост, част от хора, които сами коват бъдещето си. За задачата трябваше да пренесем опциите, които ме привличаха мен самия в Лондон и Цюрих и да ги създадем налични в София “.

Резултатът е Webit.

Това, което стартира като персонален ангажимент, да дава назад на България и обществото, пораства в мащаб, за който през днешния ден Nasdaq и международни медии пишат и поздравяват.

За 17 години, Webit е привлякъл в България стотици вложители, спомогнал е за откриването и развиването на десетки компании. Детайлни калкулации на промишлеността за конгресен туризъм демонстрират, че икономическият резултат за София от домакинстването на световни издание на Webit е над 60 милиона евро. 

Webit.Foundation работи с държавни управления на редица страни, само че и през днешния ден най-важния смисъл и задача е по какъв начин оказва помощ на общността, в която се организира, с цел да основава повече благоприятни условия и повече благополучие за хората.
Новото издание
На 23 и 24 октомври 2024 година в София ще се състои международното издание на Webit Festival, което ще се организира със стратегическото присъединяване на държавното управление на България.

Правителства и бизнес водачи от целия свят ще дискутират измененията в новата стопанска система, доминирана от изкуствен интелект и фокусирана върху устойчивостта. Роботи, дронове и пробни прототипи ще кацнат в София, а посетителите на Webit ще могат да се допрян до бъдещето посредством тях и форума. 

Economic.bg е медиен сътрудник на събитието.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР