Центърът на националния ни отбор по баскетбол Николай Вангелов ще

...
Центърът на националния ни отбор по баскетбол Николай Вангелов ще
Коментари Харесай

Национал се оказа ненужен в Балкан

Центърът на националния ни тим по баскетбол Николай Вангелов ще продължи кариерата си в чужбина. 213-сантиметровият великан се оказа непотребен в Балкан и няма да остане повече при първенците. 23-годишният младеж на Локомотив (София) изигра единствено 4 дуела за “зелените” от началото на сезона във всички шампионати. Той записа общо едвам 21 минути, като за последно бе част от състава против Черноморец на 6 октомври. В този мач Вангелов бе на паркета 11 минути, за които осъществя 1 панер, хвана 6 битки и направи 2 асистенции и 1 чадър.

Изненадващо обаче дебютът му в НБЛ се обрисува да бъде и бенефис в родния хайлайф. Оказва се, че “зелените” не били удовлетворени от центъра и още в края на октомври са му споделили да си търси нов тим. Именно заради тази причина ботевградчани привлякова и американеца Кенет Хол, като подписаха контракт и с крилото Алекс Симеонов. В резултат Вангелов към този момент даже не тренира с първенците, като се готви самостоятелно, до момента в който успее да откри клуб в чужбина.

Софиянецът се завърна в българското състезание след близо 10 години, прекарани на Апенините. Националът ни има и италиански паспорт, като най-вероятно ще продължи кариерата си точно на Ботуша. Опции пред него са няколко клуба от серия Б.

Отсъствието на Вангелов от паркета е неприятна вест и за представителния ни отбор. Селекционерът Росен Барчовски показа пред “Тема Спорт”, че е обезпокоен от неналичието на игрово време за 213-сантиметровия колос, защото той би могъл да бъде значима част от състава му в идните европейски квалификации през февруари.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР