Центърът на женския ни национален отбор по волейбол Нася Димитрова

...
Центърът на женския ни национален отбор по волейбол Нася Димитрова
Коментари Харесай

Нася Димитрова и Жана Тодорова: Очаква ни специален турнир

Центърът на женския ни народен тим по волейбол Нася Димитрова и либерото Жана Тодорова чакат с неспокойствие старта на последния шампионат от Волейболната лига на нациите при дамите пред невероятните почитатели в София.

Тимът ни за пръв път ще играе в зала „ Арена Армеец “, което прави тръпката от шампионата още по-голяма. Българките се изправят против тимовете на Доминиканска република, Бразилия, Италия и Полша.

„ Огромна чест и привилегия е да си в националния тим и да играеш за България пред българска аудитория. Оценяваме го доста, надяваме се да създадем положителни мачове и да зарадваме почитателите “, съобщи Нася Димитрова.

Националката разясни, че тимът се цели в победи против Доминиканската република и Полша.

„ Със сигурност ще бъде доста мъчно, тъй като тимът ни е доста подмладен и с нас не са някои от главните играчи. Със сигурност ще се борим за оставане във Волейболната лига на нациите, тъй като това е шампионат, който може да построи тима ни за идващите години и да демонстрираме много по-добри резултати. Задачата ни е да победим Доминиканската република и Полша, с цел да останем в Лигата. Но не би трябвало да излизаме с концепцията, че би трябвало да бием единствено тях. Във всеки мач би трябвало да даваме максимума от себе си, с цел да извличаме най-хубавото от него и да се гради опит в младите състезатели “, съобщи още Нася Димитрова.

Селекционерът на волейболистките Лоренцо Мичели преди мачовете от шампионата.

Жана Тодорова също чака с неспокойствие старта на шампионата и мощната поддръжка от седмия състезател - публиката.

„ Много е прелестно за поредна година шампионат от международна класа да бъде в България. За нас е по-специално да играем в „ Арена Армеец “, тъй като това не ни се е случвало. Видяхме страхотна атмосфера на мачовете на мъжете и се надяваме да побеждаваме, с цел да има от ден на ден почитатели на всеки идващ мач. Нашите преимущества са, че бием добър сервис, с цел да можем да изкараме топката по-назад, имаме добра отбрана и би трябвало да играем мъдро, а не толкоз силово в офанзива, както ще прави тима на Доминикана, а и Италия, които имат изявени състезатели, които целият свят знае къде забиват, само че не можем да ги спрем “, сподели тя.

Либерото уточни оставането в Лигата на нациите, като значително значимо.

„ Винаги съм усещала публиката – и в Пловдив, и в Русе и в зала „ Христо Ботев “. Това ще бъде нашият седми състезател. Това ни дава криле с цел да играем на над 100% от опциите си. Мястото на България е измежду най-хубавите в Лигата на нациите, с цел да се развиваме като тим. Тук е същинският волейбол. Ще дадем всичко от себе си, с цел да останем в нея. Разбира се, гледаме с взор към бъдещето, тъй като младите би трябвало да се развиват в най-хубавата среда. Тоест в Лигата на нациите “, приключи Тодорова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР