Център за защита правата в здравеопазването /ЦЗПЗ/, Сдружение за развитие

...
Център за защита правата в здравеопазването /ЦЗПЗ/, Сдружение за развитие
Коментари Харесай

Пациентите ще оценяват болници по определени критерии

Център за отбрана правата в опазването на здравето /ЦЗПЗ/, Сдружение за развиване на българското опазване на здравето и пациентски организации се сплотиха в основаването на онлайн платформа, на която искащите ще могат да дадат оценката си след престой в дадена болница. Предприети са ограничения да няма подправени сигнали, акцентира Стойчо Кацаров от ЦЗПЗ.

В платформата са заложени критерии, по които пациентите ще могат да оценят лечебното заведение. Критериите ще бъдат предоставени и на лечебните заведения, които в случай че имат предпочитание, биха могли да отговорят, добавя Кацаров, представен от Българска телеграфна агенция.

Проф. Радослав Гайдарски за гибелта на детето в София: Категорично ще има осъдени лекари

По думите му задачата е гласност на информацията за лечебните заведения, като лечебните заведения ще би трябвало да отговорят дали имат оповестени на налично място цените на услугите си, издание на фотоси на екипите, работещи в болничното заведение, издание на мостри за осведомено единодушие, издание на процедурата за тъжби, както и на информация за вътрешноболничните инфекции, броят на смъртните случаи и други Целта на тази информация, засягаща лечебните заведения, е единствено с цел да се ориентира пациентът, когато избира в коя болница да потърси помощ, изясни Кацаров.

Болниците, които дават отговор на всички критерии, заложени в платформата, ще получат пациентски документ: "Добра болница ", който ще е годен една година, сподели Пенка Георгиева от пациентски организации "Заедно с теб ".

Родителите на умрялото в болница 3-годишно момче с първи думи
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР