Център за временно настаняване предстои да разкрие община Варна в

...
Център за временно настаняване предстои да разкрие община Варна в
Коментари Харесай

Нов приют за бездомни ще отвори врати през 2020г.

Център за краткотрайно настаняване следва да разкрие община Варна в местността „ Планова ”, в общинска постройка, взеха решение съветниците от комисията по благосъстоятелност и стопанство. Помещенията са с обща повърхност 512 кв. м и ремонтът им следва да приключи през 2020 година

В приюта ще намират заслон хора, останали без дом при бедствия и повреди, или при срутване на противозаконните им жилища. Капацитетът на новия център е 40 места, престоят на настанените – до 3 месеца, в изключителни условия – до 6 месеца.

Община Варна и в този момент разполага със 100 места за краткотрайно настаняване на хора без заслон в СУПЦ ”Анастасия доктор Железкова ”, на в сериозни моменти нуждаещите се от покрив доближават 240. От администрацията аргументират потребността от разкриването на още един сходен център и с растящия брой хора с ментални проблеми, за които от психиатричните клиники упорстват пред общината да бъдат приютени.

Съветниците утвърдиха и промени в Наредбата за придобиване, ръководство и предписание и предписание с общинско имущество. В един от новите текстове се дава опция на притежателите на здания върху общински терен да придобият идеални елементи от земята. Ограничения ще има единствено за здания с сложно предопределение, плануват други промени в наредбата.

Гинка Христова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР