Център за кънки на лед Palacio de Hielo и търговски

...
Център за кънки на лед Palacio de Hielo и търговски
Коментари Харесай

Коронавирус: Мадрид превръща в морга зимна пързалка и МОЛ

Център за кънки на лед Palacio de Hielo и търговски център в Мадрид, Испания, ще се употребявани като морга за жертви на коронавирусната пандемия, моргите в града изнемогват, оповестява АП.

Мярката се постанова поради бързото нарастване на смъртните случаи в испанската столица. Силите за сигурност охраняват външната част на комплекса в северните околности на Мадрид, до момента в който коли за погребални услуги дойдат и влизат в подземния паркинг на постройката.

Градските управляващи в Мадрид одобриха предлагането за пързалката и да употребява 1800 квадратни метра (2153 квадратни метра двор), откакто общинската погребална работа на града съобщи, че няма да може да приема повече тела на починали от ковид, до момента в който не се презаредят със защитна екипировка и материали.

Мадрид е един от най-тежките наранени от 17-те района на Испания с към 1300 смъртни случая, което е почти половината от националния брой.

Ледената пързалка е покрай конферентен център IFEMA, където са основани кревати за лекуване на пациенти с ковид. Конгресният център, който е преобразуван в полева болница има общо 5500 кревати. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР