Център на ниско налягане преминаващ през Централна Европа и приближаващ

...
Център на ниско налягане преминаващ през Централна Европа и приближаващ
Коментари Харесай

Зима в събота и неделя, студ през седмицата

Център на ниско налягане преминаващ през Централна Европа и идващ Балканите ще утежни времето над страната в почивните дни. Циклонът ще донесе превалявания от дъжди и сняг, вятър и утежняване на пътната конюнктура.

Валежите от севера на юг ще стартирана още в събота сутринта, като тук-там ще са в началото от дъжд, а в следствие ще минават в сняг. Сняг ще вали в Предбалкана по високите западни полета и в планините. Ще се образува нова снежна завивка.

С спирания ще вали и в неделя, а в нощта против понеделник и в понеделник ще вали на изток и североизток.

Заради интензифицирането на циклона над Черно море, се чакат повече превалявания в Добруджа в неделя против понеделник, там ще се образува снежна завивка има огромна възможност от навявания и преспи. Вятърът от север и североизток ще бъде сдържан и мощен.

Следващата седмица ще стартира със студено време, като преваляванията ще стопират и над страната ще се откри високо атмосферно налягане.

Това ще донесе изясняване, намаляване напразно и нахлуване на студа.

В местата със снежна завивка в понеделник сутринта, във вторник и сряда сутринта ще се мерят ниски утринни температури - даже до минус 10, минус 12 градуса. Дори дневните температури в региона на София ще бъдат негативни и ще имам един или два по този начин наречени ледени дни, когато температурата през цялото денонощие не надвишава нула градуса.

През идващата седмица и в столицатаочакваме утринни минимални температури под минус 8, даже под минус 10 градуса - основно в понеделник и вторник.

Повече превалявания не се чакат и времето ще бъде изсъхнало и относително студено чак до края на идната седмица, когато се чака и стопляне.

Валежите в събота и неделя ще доведат до утежняване на пътната конюнктура съвсем в цялата страна. Особено в планините и през старопланинските проходи.

В неделя вечерта и през нощта против понеделник и в цяла Североизточна България. Бъдете деликатни, карайте постепенно, съобразявайте се с пътната конюнктура, сложете вериги и пясък в багажника, само че в случай че пътувате в планините и на североизток. Подгответе колите за типични зимни условия.

Любителите на змните спортове ще се радват на нов сняг, само че и на доста ниски температури в планините. Бъдете деликатни, заплахата от измръзване и лавини се усилва.

Предстои ни най-студеният интервал през тази зима, само че няма да е чак толкоз студено, колкото чакахме.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР