Ценово. 70 деца от всички населени места в община Ценово

...
Ценово. 70 деца от всички населени места в община Ценово
Коментари Харесай

70 деца от общинаЦеново рецитираха за Левски

Ценово. 70 деца от всички обитаеми места в община Ценово се включиха в онлайн рецитала, отдаден на Апостола на българската независимост, оповестиха от общината. Проявата беше проведена от Народно читалище „ Светлина “ в Караманово. 149-та годишнина от гибелта на Васил Левски провокира в конкуренцията да се включат представители от всички учебни заведения и детски градини. Участниците бяха разпределени в три възрастови групи.

„ Мотото на състезанието тази година беше „ Поклон през теб, Апостоле! “. Организаторите бяха впечатлени от желанието на децата да се включат. Всеки от тях си е построил облик на Дякона Левски и се пробва да го следва “, показа секретарят на читалищното настоятелство Петя Герасимова.

Седемчленното жури се оказа извънредно затруднено при определянето на първенците.

Изключително мощно усещане направи литературно-музикалната комбинация „ Заветите на Апостола “, готова от възпитаниците на Детска градина „ Щастливо детство “ в Долна Студена, които бяха отличени със специфичната премия. При най-малките първото място беше отредено за Катерина Ганчева от Караманово. Стихотворенията на Самуил Павлинов и Борис Божидаров също бяха удостоени по достолепие. Във втора възрастова група – от първи до четвърти клас, призовото място си поделиха Василена Иванова от Ценово и Пресияна Иванова от Долна Студена.

На второ място журито класира Милен Миланов от Караманово и Ивайла Иванова от Ценово. На трета позиция също застанаха двама реализатори – Кремена Петрова и Мирослав Великов от Караманово. В групата на учениците от пети до седми клас отличник е Никол Косакова от Ценово. След нея в класацията се подредиха Радостин Анчев от Караманово и Мартин Младенов от Долна Студена. Учениците от Долна Студена се включиха най-масово в рецитала.

За годишнината от гибелта на Левски в читалищната библиотека в Караманово е спретнат и специфичен ъгъл за Апостола на свободата. Той е озаглавен „ Кратка история за Левски “ като са показани повече от известните фотографии на Дякона и са разказани забавни моменти от виталния му път.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР