Цено Ценов, президент на Европейския съвет на Международната федерация по

...
Цено Ценов, президент на Европейския съвет на Международната федерация по
Коментари Харесай

Цено Ценов с престижна европейска награда

Цено Ценов, президент на Европейския съвет на Международната федерация по битка (UWW) и вицепрезидент на UWW, ръководител на Контролния съвет на Българския олимпийски комитет (БОК) и Изпълнителен шеф на фондация " Български спорт ", бе почетен с премията " Лоурел " на Европейските олимпийски комитет (ЕОК).

Призът му се връчва за изключителните заслуги в развиването на спорта като цяло и битката в частност в България, Европа и света, както и за приноса му в разпространение на олимпийските полезности. Це
ремонията по връчване на влиятелното отличие бе в Загреб, Хърватия, по време на Генералната асамблея на Европейските олимпийски комитети.

Ценов е член на Европейския съвет на Международната федерация по битка, а по-късно и секретар на Европейския съвет, в интервала 1978-1995. През 1995 година е определен за президент на Европейския съвет на Световната федерация по битка, който пост заема и до в този момент. От 2002 година той е член на Бюрото, а от 2016-а вицепрезидент на Световната федерация по битка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР