Ценни кадри: Всеки десети пенсионер в Пловдив взема заплата По

...
Ценни кадри: Всеки десети пенсионер в Пловдив взема заплата По
Коментари Харесай

Млади инженери в Пловдив не харесват 700 лева заплата

Ценни фрагменти: Всеки десети пенсионер в Пловдив взема заплата

По двама-трима чиновници в районните кметства и десетина в общинската администрация разчитат по едно и също време на приходите от пенсия и работна заплата, която получават по трудови контракти, демонстрира изследването на " Марица ".

" Готов съм да назнача млади инженери, само че ги няма. Има две аргументи за това. Първата е, че инженерната компетентност в последно време е доста търсена. Младите избират частни компании, където възнагражденията са доста по-високи. Второ, в Пловдив съвсем няма безработица ", твърди кметът на " Източен " Николай Чунчуков. В районната администрация работят трима пенсионери. Средната заплата на инженер е към 700 лв..

" Имах доста добър пътен инженер - Стоянка Чолакова, която беше пенсионирана и продължи да работи при нас още две години. Отлично познаваше наредбите и законите, а също по този начин и всяко камъче в региона. Насън да я бутнеш, можеше да ти отговори. Не желаех да я пущам, само че тя сама пожела да си тръгне, тъй като се чувствала изтощена ", дава образец Николай Чунчуков.

В " Южен " на работа се водят трима пенсионери - експерти по кадастър, екология и пътен инженер, който е на 4-часов работен ден. " Кадастърът е комплицирана материя и такива експерти няма. Служителят се пенсионери преди няколко месеца, само че реших, че по-добре да остане, тъй като всичко знае по специалността. Пътен инженер е на половин щат, т.е. на 380 лв. заплата - кой от младите ще се съгласи на това заплащане? ", риторично пита кметът на " Южен " Борислав Инчев.

Десетина пенсионери са оставени на работа в Община Пловдив, тъй като няма претенденти за техните длъжности. Това са най-вече инженери - със компетентност във високото строителство, електро, пътни, ВиК, отопление и вентилация, прецизираха през вчерашния ден от администрацията. Длъжностите са на специалисти. В Община Пловдив и до момента търсят за консултация по бюджета топ финансистката Наталия Делчева, изкарала съвсем целия си трудов стаж на пл. " Стефан Стамболов " 1 и траяла да работи още две-три години след пенсия.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР