Ценна медицинска апаратура и оборудване на стойност над 70 000

...
Ценна медицинска апаратура и оборудване на стойност над 70 000
Коментари Харесай

Нова Броудкастинг Груп в подкрепа на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“

Ценна здравна инсталация и съоръжение на стойност над 70 000 лева подарява Нова Броудкастинг Груп в помощ УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “. Дарението, инициирано от медийната компания още в края на предходната година, идва в миг, в който най-големият по рода си център за незабавна здравна помощ в България има осезаема потребност от поддръжка.

В изискванията на пандемия, при която едни от най-тежките случаи на инфектирани с ковид у нас се лекуват в УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “, разполагаем на болничното заведение към този момент е обезпечената от Нова Броудкастинг Груп бързо почистваща дезинфекцираща машина с пакет консумативи за една година. До седмици за потребностите на отделенията УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ ще бъде доставен и актуален анестезиологичен уред. Високотехнологична инсталация ще подкрепи ежедневната работа на експертите и лекуването на пациентите, съобразено със международните стандарти.

„ Нова Броудкастинг Груп обезпечи няколко неща – едното и най-важното – дихателен уред, който главно може да бъде употребен в операционните зали за обдишване на пациенти. Дано не се постанова да го използваме, както на доста сътрудници в други страни се постанова – за пациенти отвън операционните зали “, показа началникът на Клиниката по неврохирургия в УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ проф. доктор Николай Габровски.

Дарението на Нова Броудкастинг Груп включва и преносими кревати, предопределени за родителите, съпътстващи най-малките пациенти в детските отделения по неврохирургия и урология към „ Пирогов “. Всяка година в детските клиники на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ се избавя животът на над 12 000 дребни пациенти. Средно 200 деца биват преглеждани и изследвани на денонощие.

„ Когато отидох да фотографирам репортаж в детското поделение в „ Пирогов “ видях майки, които бяха на едно легло с болните си деца. И още по-лошо – имаше такива, които седяха на столче през нощта до болното си дете. Аз самата имам две деца и знам какво е да гледаш болно дете и какъв брой е тежко, тъй че в този миг си помислих – за какво не купим тези кревати? Благодаря на малкия екран, че се съгласи, тъй като в действителност това е доста належащо сега “, показа водещата на Новините на NOVA Ани Салич, по чиято концепция се инициира дарението.

През миналата 2019-та година 270 хиляди души са потърсили здравна помощ в най-голямата държавна болница в София. Освен висококвалифицирани експерти, съответното лекуване на пациентите изисква и скъпоструваща инсталация, която постоянно здравните заведения у нас мъчно могат да си разрешат по финансови аргументи. За тази нужда NOVA осведоми с голям брой журналистически материали в новинарските си излъчвания и настоящи излъчвания. Като обществено виновна компания, посредством дарителството Нова Броудкастинг Груп дава персонален образец за съпричастност, която е изключително значима в създалата се изключителната обстановка в страната.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР