Ценка Горанова става вдовица на 23 години. През 1944г. мъжът

...
Ценка Горанова става вдовица на 23 години. През 1944г. мъжът
Коментари Харесай

102-годишната жена към Волгин: Ще се откажа от иска, когато покаже лобното място на съпруга ми

Ценка Горанова става вдовица на 23 години. През 1944г. мъжът ѝ изчезва безследно. Жената споделя, че го търси до ден сегашен. Днес тя е на 102 години.

„ Мъжът ми изчезна, нито жив, нито мъртъв го има “, споделя дамата.

Георги Горанов е бил запасен офицер, а по-късно става шеф на учебно заведение. С Ценка се женят през ‘39-а година, скоро им се ражда и дете - Емил. Когато той е на 2 годинки, татко му е извикан в кметството, за информация.
Извикали го да иде в общината, той отиде и не се върна. Баща ми върви да го търси, неговия си татко, братя, сестри братовчеди на никое място го няма. 11 индивида и той 12-ия.
Ценка Горанова

Емил споделя, че не е бил позволен в Димитровския комунистически юношески съюз, а по-късно и не е могъл да се запише като студент.

„ Син на зложелател. На къщата ни, начело на фасадата ни написа колак, зложелател за дядо ми и фашист, зложелател - татко ми “, споделя Емил Горанов. Питаме го дали е разбирал тогава какво значи „ фашист “.

„ Ами по какъв начин да разбирам дете на 8-9 години, нищо не разбирах, единствено разбирах, че съм дете на национални врагове “, споделя той.

На първи февруари, когато почитаме паметта на жертвите от комунистическия режим майка и наследник се събират. Тогава Емил демонстрира на майка си обява във фейбсук на журналиста Петър Волгин:

„ Достатъчно е да погледаш единствено десетина минути някой нагъл и неумен паралия като Хампарцумян, с цел да схванеш за какво е трябвало да има Народен съд. “

Стогодишната вдовица и синът ѝ предявяват иск против журналиста, тъй като се усещат персонално наранени от написаното от него. Съдът отхвърли искът с претекстовете, че Волгин не е обидил персонално вдовицата. Възрастната жена не се отхвърля от желае и, дружно с още хора, готви предявяване на групов правосъден иск:
Народния съд е една подигравка, която целият свят схваща, че е някаква подигравка на истина. За да реагира по този начин или нищо не знае или не е наясно със самия себе си.
Емил Георгиев

„ Аз съм подготвен да се откажа от желае, при едно само изискване. Той да съобщи в какъв период ще ми даде прецизен адрес и място на убийството на моите родители “, споделя Емил Георгиев.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР