Ценителите на сладкото със сигурност обичат и млечен, и черен

...
Ценителите на сладкото със сигурност обичат и млечен, и черен
Коментари Харесай

Какви са разликите между черния и млечния ШОКОЛАД

Ценителите на сладкото сигурно обичат и млечен, и черен шоколад. Като цяло това прелъщение се предлага под разнообразни форми, на които е мъчно да устоиш. За да се получи шоколад, какаовите семена би трябвало да ферментират, да се изсушат и изпекат, с цел да станат зърна. Те се употребяват за приготвянето на шоколад и изделията от него.

Млечният и черният шоколад са най-популярните типове шоколад. Разликата сред тях се състои в количеството обработка. Колкото по-преработен е шоколадът, толкоз по-ниско е качеството на питателните субстанции в него. А те са потребни за нас, защото измежду тях попадат минерали и антиоксиданти. Ето за какво е хубаво да не избирате доста модифициран шоколад.
Обичате шоколад? Ето какво се случва, когато ядете
Ако търсите опрощение за любовта си към шоколада, попаднали сте на вярното място. Според учените какаовото прелъщение може да подобр...
Прочети повече
Затова и черният шоколад се счита за по-здравословен. Млечният претърпява повече обработка. Той съдържа по-малко хранителни субстанции, минерали и антиоксиданти и повече мляко и захар, както и мазнини, които го вършат калоричен артикул.

Черният шоколад е този, който съдържа значими хранителни детайли. Разбира се, има и захар, само че тя е доста по-малко. Това го прави по-предпочитан от хората, спазващи диета или придържащи се към здравословното хранене. Той претърпява по-малко обработка и съдържа по-малко примеси. Източник е на антиоксиданти, които намаляват високо кръвно, понижават възпаленията, неприятния холестерол и са положителни за сърдечната активност. Колкото по-висок % какао има в черния шоколад, толкоз по-здравословен е той и богат на антиоксиданти.

Макар че черният шоколад е по-здравословен от млечния, с него не би трябвало да се прекаля, тъй като също е калоричен. В наличието му ще откриете захар, която може да докара до повишен риск от диабет и повишаване на килограми. Ако ядене черен шоколад всеки ден, дано това бъдат едно или няколко късчета, само че е целесъобразно да го ограничите. В менюто ви би трябвало да участва здравословни източници на протеини, потребни мазнини, плодове и зеленчуци. Ето за какво, в случай че ви се хапва нещо сладко, пробвайте да хапнете ябълка да вземем за пример.

За изгода от шоколада може да се регистрира и това, че задейства хормона на щастието и натурален антидепресант. Хапвайки малко шоколад, може да подобрите неприятното въодушевление и да излезете от депресивното положение, което ви застига.
Защо да ядем шоколад на закуска?
Шоколадът е обичано лакомство за всички възрасти, което дава сила, покачва настроението и усъвършенства паметта. Притеснените за фигурат...
Прочети повече
Смята се, че шоколадът е измежду храните, помагащи в битката с рака дружно с други такива. Това се дължи на обстоятелството, че облекчава възпаленията.

Както виждате, шоколадът е потребен, изключително черният. Трябва обаче да го консумирате с мярка и да избирате по-висок % какао  - сред 70 и 80%. Така ще си набавите малко благополучие и ще се почувствате добре.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР