Ценителите на музиката тази вечер имат шанса да се потопят

...
Ценителите на музиката тази вечер имат шанса да се потопят
Коментари Харесай

В камерен концерт Йошихару Уада и Яна Зеленогорска свързват Изтока и Запада

Ценителите на музиката довечера имат шанса да се потопят в звуковите измерения на хармонията сред Изтока и Запада -  благодарение на двама музиканти -  от Япония и България. Той се споделя Йошихару Уада   и е пианист от Страната на изгряващото Слънце,  а тя цигуларка, споделя се Яна Зеленогорска и е от  нашата страна -  на розите. Камерният им концерт ще бъде в Националната музикална академия " Проф. Панчо Владигеров " и началото му е в 18.00 часа. Входът е свободен.  
Как е зародила концепцията за концерта, който е част от събитията в границите на 28-те дни на японската просвета в България  и се провежда от Фондация " Земята и хората " с поддръжката на посолството на Япония, описа в ефира на " Хоризонт "   Яна Зеленогорска:

Йошихару Уада е един прелестен пианист, който е от Япония, живее в Токио  и преди няколко години имахме опцията да се срещнем на един конкурс на името на Йохан Себастиан Бах. И от този момент започнахме да обмисляме за възможен план дружно и не щеш ли довечера, най-сетне той ще се реализира.

Програмата е извънредно разноцветна ще има произведения от Бах, от Сарасате.Разбира се, особено внимание сме обърнали на японските композитори  - ще осъществим 2 японски песни, а той ще извърши Соната за пиано от Акира Миоши, която не е постоянно изпълнявана в България и считаме, че ще бъде забавно за публиката.

Повече по тематиката чуйте от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР