Ценителите на класическата музика ще имат възможност да се насладят

...
Ценителите на класическата музика ще имат възможност да се насладят
Коментари Харесай

Световноизвестни звезди изнасят класически концерт в Бургас

Ценителите на класическата музика ще имат опция да се насладят довечера в Бургас на необикновен типичен концерт с присъединяване на световноизвестни звезди и творби на Йоханес Брамс, които доста рядко се извършват. 

Участниците в концерта, който е част от Лятна академия на изкуствата Бургас, ще вземат присъединяване музиканти, покорили най-известните международни музикални подиуми - Юлиян Рахлин, (Австрия) - цигулка, Сара Макелрейви (Канада) - цигулка, Александър Земцов (Германия/Швейцария) - виола, Петер Шомодари (Австрия) - виолончело, Деница Лафчиева (България/ Италия) - кларинет, Сергей Редкин (Русия/България) - пиано. 
 Билетите за двете вечери на Бургас и морето към този момент са в продажба Билетите за двете вечери на " Бургас и морето " към този момент са в продажба
На каса „ Часовника “ в Бургас към този момент се продават билети за дълго чаканите две вечери на „ Бургас и морето “. За поч...

В програмата са включени клавирен квинтет опус 115, соната номер 3 за цигулка и пиано в ре минор и скерцо от соната F-A-E.

Концертът е в 19.00 часа в зала „ Тончо Русев “ на Културен дом „ НХК “. 

Днес звездите, които ще вземат участие в концерта се срещнаха с бургаски медии и споделиха позитивните си усещанията от Бургас и надарените млади гении.

На конференцията участва и зам.-кметът по просвета, туризъм и спорт Диана Саватева.
 Продължава приемът на документи за безвъзмездна замяна на старите печки по стратегия LIFE в Бургас Продължава приемът на документи за безвъзмездна замяна на старите печки по стратегия LIFE в Бургас
Продължава приемът на документи по плана, в който взе участие Община Бургас, за прекосяване към екологичен метод на отопление в домакинст...

„ Сигурна съм, че тези невероятни музиканти ще ви допрян със своята музика и се надявам те още веднъж да се върнат в Бургас “, съобщи по време на конференцията зам.–кметът Диана Саватева. 

Виртуозните музиканти Юлиян Рахлин и брачната половинка му Сара Макелрейви споделиха, че свирят на неповторими старинни цигулки, едната от които е на Страдивариус от 1704 г. 

Билети могат да бъдат открити в мрежата на Eventim и на каса „ Часовника “ и на място преди концерта. Телефон за предварителни запитвания: 0894 898 098.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР