Цените за литър от масовия бензин днес варират от 2,60

...
Цените за литър от масовия бензин днес варират от 2,60
Коментари Харесай

Горивата няма да поскъпнат драстично

Цените за литър от всеобщия бензин през днешния ден варират от 2,60 до 3,15 лева и 2,70 - 2,90 лева за дизела. За последната седмица бензинът е поскъпнал със 17 стотинки, а дизелът с 15.

Шофьори се редиха на километрични опашки, с цел да заредят резервоарите си. Опасяват се, че в идващите дни горивата ще нарастнат фрапантно и ще има проблем с доставките.

По думите на Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация, все още няма шоково повишаване на горивата и не се чака да има дефицит.

" Поне на бензиностанциите на Българската газова и петролна асоциация бензинът и дизелът са по 3 лева, а на някои места - много под 3 лева Няма дефицит на горива в страната. Доставките са обезпечени. " Лукойл-България " ни уведоми, че всичко е в чудесно положение. Ако на някои места горивата са свършили заради засиленото ползване през миналата нощ, то доставките ще бъдат възобновени допустимо най-бързо ", увери той пред Bulgaria ON AIR.

Според него създалата се суматоха е поради спекулации.

" Да, поради обстановката в Украйна цените ще вървят леко нагоре, което е напълно обикновено. Но шокови поскъпвания не чакаме. Паниката е неоснователна ", уточни Бенчев.

Премиерът Кирил Петков също успокои, че няма проблем с доставките на горива у нас.

Според специалистите цените на горивата на този стадий са релативно постоянни. Очаква се цената за литър да доближи 3 лв., само че покачването да стане гладко.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР