Цените на златото се понижиха в петък, повлияни от рязкото

...
Цените на златото се понижиха в петък, повлияни от рязкото
Коментари Харесай

Цената на златото спада – ето защо

Цените на златото се намалиха в петък, повлияни от внезапното повишаване на $ и доходността на облигациите след мощния отчет за заплатите в неселскостопанския бранш на Съединени американски щати.

Това развиване внесе неустановеност във връзка с евентуалното понижаване на лихвените проценти от страна на Федералния запас в близко бъдеще.

В 20:45 българско време спот златото означи спад от 0.8%, достигайки $2038.59 за тройунция. Въпреки този спад обаче седмичните цени демонстрираха съвсем 1% нарастване и от началото на годината поддържат равнища над основната граница от $2,000. Фючърсите върху златото в Съединени американски щати се откриха с 0.8% по-ниско и доближиха $2,053.7.

Доларовият показател (DXY) се увеличи с 0.9%, засилвайки цената на кюлчетата за интернационалните купувачи, а доходността на бенчмарковите 10-годишни облигации също означи нарастване.

През януари работодателите в Съединени американски щати прибавиха 353,000 работни места, надхвърляйки предстоящата от икономистите цифра от 180,000.

Силният пазар на труда, подсилен от устойчивата стопанска система и нарасналата продуктивност на служащите, докара до увеличение на наемането и задържането на служащи от страна на предприятията, което евентуално защищава стопанската система от криза през тази година. Въпреки впечатляващите данни за заетостта златото прояви резистентност, поддържайки спад от по-малко от 1%.

Според CME Fed Watch трейдърите са ревизирали упованията си, като в този момент плануват 70% възможност за понижаване на лихвените проценти в Съединени американски щати през май спрямо по-ранната 92% възможност преди публикуването на данните за заетостта. По-ниските лихвени проценти нормално ускоряват привлекателността на недоходоносните кюлчета.

Въпреки че ръководителят на Федералния запас Джером Пауъл отхвърли концепцията за намаление на лихвите напролет, изразявайки убеденост във връщането на инфлацията към целевото ниво от 2%, пазарният пълководец Джоузеф Каватони от WGC акцентира, че неналичието на изясненост към лихвените проценти може да докара до потиснати условия за повишаване на златото.

 

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР