Цените на зеленчуците и плодове продължават стремглаво да се качват

...
Цените на зеленчуците и плодове продължават стремглаво да се качват
Коментари Харесай

САЛАТА РАДЕВ: Розовият домат в Пловдив се харчи за 8 лева

Цените на зеленчуците и плодове не престават стремително да се качват нагоре, изправяйки косите на българина, привикнал на трапезата целогодишно да има зеленчук.

Розовият домат доближи своя разцвет с нов връх – 8 лв. за кг, видя екипът на „ Марица “ при обиколката по пазарите в Пловдив. „ Тези домати са доставени от Испания, сочни са и се отличават по вкусовите си качества от евтините. Разходите са доста високи, само че пробваме дали има търсене при тази цена “, изяснява учтиво търговецът.

Най-ниската цена на доматите на пазара до стадион „ Пловдив “ е 2 лв., само че продавачката правилно предизвестява, че са меки, по тази причина са понижени. С по-малко пластмаса са 4,5- 5,50 лв., сочат цените на кварталния пазар в Кючук Париж, именуван „ Хоризонт “.
свързани новини6046на 01.11.2021
Краставиците, които стават за ястие, са от 4,50 до 7 лв., кошничка ягоди – 12 лв., лимони – 3 лв. за кг. В кварталния магазин краставиците са хвъркнали до 7,30 лв., в комерсиалните вериги можеш да да улучиш евтиния - 1,89 лв..

Спанакът стигна тавана от 3,50, марулята върви от 1,20 до 2 лв. за връзка. Бял кромид, без който малко ястия се готвят по нашите ширини, се продава за 1,80 лв..

Да ни е честита салатата " Радев ", разясняват консуматори.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР