Цените на захарта ще запишат най-доброто си тримесечие от четири

...
Цените на захарта ще запишат най-доброто си тримесечие от четири
Коментари Харесай

Цените на захарта се запътват към най-доброто си тримесечие от 2016 г.

Цените на захарта ще запишат най-хубавото си тримесечие от четири години насам, подхранвани от възобновяване на петролните пазари и проблеми с доставките на пазара. Трейдъри обаче споделят, че ралито няма да продължи още дълго, написа The Wall Street Journal.

Фючърсите на суровата захар, които се търгуват в Ню Йорк, се повишиха с съвсем 13% от края на март, до към 12 цента за паунд (453 гр.). Поскъпването следва внезапен спад през април, който прати цените до 12-годишно дъно. Така това тримесечие ще бъде най-хубавото за захарта от средата на 2016 година
 Снимка 485330
Източник:

Волатилността на пазара на захар тази година отразява турбуленциите на пазарите на сила. Причината е, че захарните култури могат да бъдат превърнати в етанол. Увеличеното произвеждане на захара от Бразилия, най-големият производител в света; както и спада на търсенето, поради който потребителите вечерят все по-малко на открито и употребяват по-малко газирани питиета в заведения за хранене, кина и спортни събития, заплашва да прати цените надолу още веднъж.
 Търсенето на захар понижава за първи път от четири десетилетия
Търсенето на захар понижава за първи път от четири десетилетия

Пандемията направи това, което държавни управления, доктори и известни готвачи не съумяха

Трудно е да се предвиждат тъкмо равнищата на ползване на захар, само че търсенето постоянно подхожда близко на икономическия напредък. Изчислява се, че ограниченията против вируса са понижили потреблението с 2,1 метрични тона, съгласно International Sugar Organization.

От една страна, коронавирусът може да сътвори още проблеми с доставките, което ще поддържа цените, съгласно ING Bank. Преди пандемията вложителите предвидиха продължаващо повишаване на цените след 12% растеж през 2019 година Производството от главните производители в Азия понижава, като Тайланд бе наранена от суша. Нестабилното време визира и реколтата в Индия.

Цените на захарта порастват дружно с възобновяване на енергийните пазари, а проблеми с износа в Бразилия ги поддържаха в допълнение.

Но се чака страната да усили годишното произвеждане с към 9,6 млн. метрични тона през 12-те месеца до април 2021 година, съгласно прогноза на американския Департамент по земеделието. Това ще компенсира намаляването на международните ресурси и ще сложи цените под нов напън.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР