Цените на зъболекарските услуги в България не са високи. Те

Цените на зъболекарските услуги в България не са високи. Те ...

Нашите услуги не са чак толкова скъпи, обявиха от Сдружението на зъболекарите.


Цените на зъболекарските услуги в България не са високи. Те са ниски, както са ниски доходите на българските зъболекари. Главният проблем в нашата държава е ниският стандарт и липсата на финансови възможности. Знаете, в България броят на унижените и оскърбените е прекалено висок. Това заяви на пресконференция пред медиите проф. д-р Христо Кисов от Българската академия по естетична стоматология, предаде репортер на Novini.bg.

,,Нашата професия не създава много проблеми на държавата и обществото и може би поради това не присъства дотолкова в обсега на медиите. Тогава нашите проблеми щяха да бъдат по-често решавани'', посочи той.

,,Не може в България една коронка да струва 10 пъти от най-ниската цена в САЩ. Има едно незачитане на професията ни, както и ограничаване, защото при нас има само две клинични пътеки. Едната е за вадене на зъб, а другата за поставяне на пломба'', каза Кисов.

,,За мен тази награда е много важна и с радост я приемам. Относно цените на зъболечението у нас, бих казала, че е скъпо, защото влагаме средства в скъпа апаратура, за да осигуряваме най-доброто лечение на нашите пациенти'', заяви от своя страна д-р Хрисима Начева, която бе избрана от Сдружението за "Зъболекар на годината".

Източник: novini.bg