Цените на винетките за леките коли няма да се променят,

...
Цените на винетките за леките коли няма да се променят,
Коментари Харесай

Цените на винетките остават същите и през 2022 г.

Цените на винетките за леките коли няма да се трансформират, разгласи пред "България он еър " министърът на районното развиване Виолета Комитова.

Така за четвърта поредна година цените на стикерите за леките коли ще останат без смяна - 97 лева за годишна винетка.

Приходите от леките коли не престават да са главния източник за поддържането на пътищата. Към момента те обезпечават 75 на 100 от приходите, което е към 280 - 300 млн. лева Останалите към 80 млн. лева, идват от тежкотоварния трафик - камиони и рейсове, изясни Комитова.

Тя добави, че пропорцията би трябвало да е противоположната, тъй като тежките камиони разрушават повече пътната настилка. По тази причина сега се разисква увеличение на обсега на платените пътища и повишение на цените.

В момента тежкотоварният трафик заплаща единствено за 3115 км автомагистрали и първокласни пътища от общо 20 000 км републиканска пътна мрежа. "Още обмисляме - от 3000 км да минем на 6000 км или на 16 000 км платени пътища ", сподели Комитова.

Дискутира се и леко повишение на таксите за камиони и рейсове, съобщи районният министър. Тя повтори образеца за рейс от Бургас до София. Той заплаща 3.60 лева тол такса за прекосяване през 360 км, което е по 1 стотинка на километър.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР