Цените на туристическите пакетите за новогодишните празници са се повишили

...
Цените на туристическите пакетите за новогодишните празници са се повишили
Коментари Харесай

Туристическите пакети за новогодишните празници са поскъпнали с 11%


Цените на туристическите пакетите за новогодишните празници са се повишили с към 11 на 100 по отношение на предходната година в следствие от нарасналото качество на продукта и по-високите заплати в сектора. Това сподели пред бТВ Румен Драганов, шеф на Института за разбори и оценки в туризма.

Прогнозата му е, че към 480 хиляди души да пътуват по празниците, от които 120 хиляди зад граница. За пътуванията в чужбина българите ще изхарчат към 59 млн. лева, като междинната сума е малко под 500 лева на човек, сподели Драганов.

Коледните и новогодишни оферти са от две до четири нощувки. Пакетите в пет звездни хотели са съвсем изчерпани, сподели Драганов.

Коледен пакет за две нощувки се предлага за към 300 лева в Банско. В механите в остарелия град цената на новогодишния куверт варира от 100 до 150 лв.. Куверт от 120 лева включва телешко, свинско, пилешко, микс от салати, а пиенето е без ограничаване – вино и ракия, сподели Върбан Даков, притежател на кръчма в Банско.

В София приблизително кувертът за Нова година е към 100 лева, а за страната междинната цена е 70 – 80 лева, сподели Бранимир Миланов от Българската хотелиерско-ресторантьорска организация.

По думите му поговорката " Ден година храни " към този момент не важи, има мощен надзор и няма по какъв начин по празниците да се сервира застояла храна.

Драганов добави, че най-големият риск за измами са фирмите-фантоми, които оферират сходни пакети, само че след заплащането на парите, не обезпечават нищо. Ако компанията няма адрес, телефон и данни за контакт, значи нещо не е наред, предизвести той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР