Цените на цигарите и алкохола у нас са се повишили

...
Цените на цигарите и алкохола у нас са се повишили
Коментари Харесай

Внушителни цифри: Цигари и алкохол поскъпнали 5 пъти!

Цените на цигарите и алкохола у нас са се повишили с 408% или над пет пъти от 2000 година насам. Това демонстрират последните данни на Евростат. По този индикатор страната ни е на второ място в Европейски Съюз след прилежаща Румъния, където растежът е от над 726 на 100. Общо разноските за живот в България са нарастнали с близо 85 %, като водач по повишаване в Европейски Съюз още веднъж е Румъния, където цените са се вдигнали с 257% от началото на новото хилядолетие, оповестява " Труд ".

Драстично увеличени има и на разноските за обучение в България – с 214%, което слага страната ни трето място в Европейски Съюз след Румъния и Англия. Близо 155 на 100 е покачването на цените в опазването на здравето у нас, което ни слага на второ място след Унгария, където то е със 157%. Двойно повече плащаме за ток, газ и вода в България.

За последните 17 години сметките ни за дома са нарастнали с над 130 %, регистрира статистиката. По-скъпо ни излиза и почивката, като цените на заведенията за хранене и хотелите са нагоре със 123%. От друга страна най-слабо са се нараснали цените в региона на връзките.

От Евростат пресмятат 9,7 на 100 растеж на разноските за телефонни и пощенски услуги. С малко повече са се нараснали харчовете за мебели и артикули за дома, както и за просвета и развлечения. При питателните артикули и безалкохолните питиета сред 2000 и 2017 година цените са нарастнали с 87,10%, а нарастването при превоза, в който влизат както персоналните коли, по този начин и публичният превоз, е с 55,2 на 100.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР